ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ

IMG_0618

Θέμα: Επιμορφωτική Διημερίδα του Τμήματος  Αγωγής Υγείας στις  17 και 18 Ιουνίου 2016

 

To Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας διοργανώνει επιμορφωτική διημερίδα για εκπαιδευτικούς (έγκρ. Αρ. Πρωτ.: Φ20.3/88143/Δ2/31-5-2016), στο πλαίσιο του κύκλου των επιμορφώσεων Υγεία και Τέχνη, με θέμα:

 

» Από τον Λόγο στην Εικόνα  – Εισαγωγή στην Οπτικοακουστική Έκφραση»

Στη διημερίδα αυτή θα διερευνηθούν εφαρμογές χρήσης των οπτικοακουστικών μέσων στη μαθησιακή διαδικασία και θα εκτεθούν οι βασικές αρχές λειτουργίας, μέσα από την ανάλυση των οπτικών κωδίκων και των αφηγηματικών τεχνικών.

Ζούμε σε μια εποχή που η Εικόνα σχεδόν ανταγωνίζεται τον Λόγο και απευθυνόμαστε σε γενιές νέων που μεγαλώνουν σε ένα πολύ έντονο οπτικοακουστικό περιβάλλον.

Σκοπός της διημερίδας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τους παραπάνω κώδικες και τις τεχνικές, η επιμόρφωσή τους στις βασικές αρχές βιντεοσκόπησης, φωτογράφησης και αφήγησης, για την αξιοποίησή τους κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, με στόχο την Αγωγή Υγείας των μαθητών και την Προαγωγή της Υγείας στη σχολική κοινότητα.

Η διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων των σχολείων αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας και θα διεξαχθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο Νέας Ιωνίας «ΑΣΤΕΡΑΣ»(Πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας) στις 17 και 18/6/2015 κατά τις ώρες 10:00 -15:00.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την φόρμα στην σχετική ανάρτηση στο Iστολόγιο του Τμήματος Αγωγής Υγείας http://agogiygeiasdidevath.blogspot.gr/.

 

Επειδή οι θέσεις για τα εργαστήρια είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας: 1. για τους εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν προγράμματα Αγωγής Υγείας κατά το τρέχον σχολικό έτος, 2. χρονολογική σειρά υποβολής της αίτησης.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δ/ΝΣΗΣ Δ. Ε.  Β’ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΛΟΥΚΑΣ

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΡΥΔΑ

 

Συνημμένα: Έγκριση ΥΠΠΕΘ (σελ. 1)

        Πρόγραμμα Διημερίδας (σελ. 4)

        Αφίσα (σελ. 1)

Σχολιάστε

Top