ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. Β” ΑΘΗΝΑΣ

IMG_0400

Θέμα: Διημερίδα με θέμα: «Υγεία και Σχολείο. Η συμβολή των υποστηρικτικών δομών (Αγωγής Υγείας και ΣΣΝ) στην προαγωγή της Υγείας στη σχολική κοινότητα»

 

Η Υγεία ως ψυχοκοινωνικό φαινόμενο έχει άρρηκτη σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, διότι συνιστά πρωτίστως θέμα αγωγής. Την κοινή αυτή θεματική τομή το σχολείο μπορεί να προάγει σε πρώτη φάση και ενθαρρύνει δυναμικά με στοχευμένες δράσεις αρκεί να αποκτούν ένα θεσμικό ρόλο. Στην κατεύθυνση αυτή προσφέρουν ήδη και μπορούν ακόμα περισσότερα οι υποστηρικτικές δομές των Διευθύνσεων Δ.Ε. Εν προκειμένω το Τμήμα Αγωγής Υγείας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Β’ Αθήνας σχεδιάζουν ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα της σχολικής κοινότητας μια σειρά σπονδυλωτά αρθρωμένων δράσεων οι οποίες θα εκκινούν από την ευαισθητοποίηση και θα προσφέρουν τη βιωματική εμπλοκή όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

 

Ο γενικός θεματικός τίτλος του ως άνω εγχειρήματος για την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι «Υγεία και Σχολείο»

 

Βασικός σκοπός είναι η επικαιροποίηση των προτεραιοτήτων σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής σε σχέση με την υγεία (σωματική και ψυχική), η ανάδειξη και προαγωγή του διαλόγου επί διαφορετικών προσεγγίσεων για το θέμα της Υγείας (ως κοινωνικό, πολιτιστικό, ιατρικό φαινόμενο) και η διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη εμπλουτισμού της σχολικής ζωής.

 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ως πρώτη δράση εισαγωγική διημερίδα τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 η οποία απευθύνεται σε Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, Εκπαιδευτικούς με επικέντρωση σε όσες και όσους υλοποιούν προγράμματα Αγωγής Υγείας και βεβαίως κάθε άλλο πρόσωπο ή συντελεστή της σχολικής ζωής.

 

Και τις δύο ημέρες καταξιωμένοι επιστήμονες και πιστοποιημένοι φορείς ψυχοκοινωνικής υγείας θα προσεγγίσουν το ως άνω θέμα αξιοποιώντας εκλεκτικιστικά θεωρητικές και βιωματικές προσεγγίσεις.

 

Κατά τις ημέρες αυτές θα δοθεί διαθεματικά η δυνατότητα να διέλθουμε το θέμα της ψυχικής υγείας και των κρίσεων που δύνανται να εμφανίζονται σε μια σχολική μονάδα επ’ αφορμής αυτού.

 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου (Α΄ Συνεδρία) και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016(Β ‘ Συνεδρία)σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

 

 Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά με την υποβολή των στοιχείων στην ηλεκτρονική φόρμα στην σχετική ανάρτηση στα Iστολόγια του Τμήματος Αγωγής Υγείας http://agogiygeiasdidevath.blogspot.gr/ ή του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων http://ssn-b-ath.blogspot.gr.

 

Στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

 

 

Ο Διευθυντής

της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

 

 

Αθανάσιος Φαλούκας

 

Η Υπεύθυνη Α. Υ.

της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

 

 

Ευαγγελία Φρυδά

Ο Υπεύθυνος τουΣΣΝ

της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

 

 

Αθανάσιος Ραφτόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top