Προγνωστικά Παρασκευής 17/01/2014

images

113 Σεντ Ετιεν – Λιλ Over

2013_saint_etienne

Σεντ Ετιεν(4η) : Αποκλεισμό – σοκ από το Κύπελλο γνώρισε την Τρίτη η Σεντ Ετιέν, καθώς έμεινε εκτός συνέχειας από τις Κάννες, που αγωνίζονται στην 4η κατηγορία, στα πέναλτντι. Στη Ligue 1, προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 κόντρα στην Γκινγκάμπ, αποτέλεσμα το οποίο έβαλε τέλος σε ένα σερί τριών νικών, στις οποίες, επίσης, είχε καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Στο σημερινό παιχνίδι είναι κομβικό για τη συνέχεια της σεζόν, καθώς σε περίπτωση που κερδίσει θα πλησιάσει στους τρεις βαθμούς από την 3η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, και τη Λιλ. Εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει ο Ζουμά (ΑΜ 11/0)

Λιλ(3η) :.Με «γκέλα» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο δεύτερο γύρο της Ligue 1 η Λιλ, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε με 1-2 στο γήπεδό της από τη Ρεμς. Έχασε, ταυτόχρονα, την ευκαιρία να ξεπεράσει τη Μονακό στη βαθμολογία και να βρεθεί στη 2η θέση, κάτι το οποίο, βέβαια, μπορεί να κάνει σήμερα αν κερδίσει τη Σεντ Ετιέν. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, έχοντας δεχθεί δέκα τέρματα μέχρι στιγμής, ωστόσο στα τρία τελευταία παιχνίδια της στο Σαμπιονά έχει δει την εστία της να παραβιάζεται πέντε φορές, κάτι το οποίο σίγουρα προβληματίζει.

Για πρώτη φορά μετά το Σεπτέμβριο επιστρέφει στην αποστολή των Λιλουά ο εξτρέμ Ράιαν Μέντες (4/0) ο οποίος ξεπέρασε το σοβαρό τραυματισμό του.

 

 

 

114 Μάλαγα – Βαλένθια Χ2

2013-MalagaΜΑΛΑΓΑ(14η): Η αναμέτρηση του «Ροσαλέδα» ανοίγει σήμερα την αυλαία της 20ης αγωνιστικής και –επομένως- και του δεύτερου γύρου στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Μάλαγα φιλοξενεί τη Βαλένθια, με αμφότερες τις ομάδες να χρειάζονται το νικηφόρο αποτέλεσμα, τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι έχουν συνδυάσει με ήττες τις 2 τελευταίες αγωνιστικές, αμφότερες με σκορ 1-0 (από Ατλέτικο Μαδρίτης εντός και από Λεβάντε εκτός). Παράλληλα, έχουν ήδη μείνει εκτός της συνέχειας του Κόπα ντελ Ρέι. Εξέτισαν την ποινή τους και επιστρέφουν απευθείας στο αρχικό σχήμα ο κεντρικός αμυντικός Ανχελέρι και ο αριστερός μπακ Αντούνες. ραυματίας ο κεντρικός αμυντικός Ουέλινγκτον (10/1). Στα πιτς ο επιθετικός Ελ Χαμνταουί (8/3).

 

ΒΑΛΕΝΘΙΑ(8η): Δεν τα κατάφερε μεσοβδόμαδα η Βαλένθια, καθώς η δύναμη του «Βιθέντε Καλδερόν»… μίλησε για ακόμα μία φορά. Οι «νυχτερίδες» ηττήθηκαν από την Ατλέτικο, βάζοντας τέλος στο φετινό «ταξίδι» τους στο Κόπα ντελ Ρέι. Μάλιστα, η ήττα αυτή πήρε τη σκυτάλη από την εκτός έδρας ήττα του Σαββάτου από τη Θέλτα με 2-1, που τις άφησε στην 8η θέση του πίνακα με 23 βαθμούς (ισοβαθμούν με πλεονέκτημα με Γρανάδα, Λεβάντε και Χετάφε). Αυτό σημαίνει ότι η Βαλένθια βρίσκεται στο -9 από τη ζώνη της Ευρώπης. Επιστροφή απευθείας στο αρχικό σχήμα για τον μεσοεπιθετικό Τζόνας (αρχισκόρερ στο πρωτάθλημα με 8 γκολ), που ήταν τιμωρημένος στο μεσοβδόμαδο ματς με την Ατλέτικο για το Κόπα ντελ Ρέι. Επιστρέφει στην αποστολή (αλλά και στην ενδεκάδα) ο αριστερός μπακ-χαφ Γκουαρδάδο.

 

 

 

115. ΟΛΑΝΕΝΣΕ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ 2

2013-Olhanense

ΟΛΑΝΕΝΣΕ(15η):Ξεκινάει σήμερα ο 2ος γύρος στη φετινή Liga Sagres, με την αναμέτρηση του «Ζοζέ Αρκάνχο» να ανοίγει την αυλαία της 16ης αγωνιστικής. Η Ολανένσε φιλοξενεί την Γκιμαράες και θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις (εντός έδρας) νίκες της, μετά το νικηφόρο 2-1 επί της Σετούμπαλ του περασμένου σαββατοκύριακου. Το τρίποντο αυτό αποτέλεσε «ανάσα» για τους γηπεδούχους, βάζοντας τέλος σε ένα σερί 5 συνεχόμενων ηττών (σε επίπεδο πρωταθλήματος) και συνιστώντας το ιδανικό ντεμπούτο για τον Ιταλό Τζουζέπε Γκαλντερίζι στον πάγκο τους (αντικατέστησε τον Πάουλο Άλβες).

Τραυματίας ο μέσος Σελεστίνο (14/1). Στα πιτς ο μπακ Σέριτς (4/0). Πλησιάζει στην επιστροφή ο επιθετικός Βόιτους (8/0).

Γκιμαράες(6η):Το κοινό της Γκιμαράες με τη σημερινή της αντίπαλο είναι ότι αμφότερες έχουν στραμμένη αποκλειστικά την προσοχή τους στο πρωτάθλημα. Η Βιτόρια έχει γνωρίσει αποκλεισμούς σε Γιουρόπα Λιγκ, Κύπελλο και Λιγκ Καπ, όμως οι στόχοι της στη Liga Sagres είναι σαφώς διαφορετικοί από αυτούς της Ολανένσε. Οι φιλοξενούμενοι διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη, με τους 23 βαθμούς να τους φέρνουν στην 6η θέση, μόλις στο -1  από την προνομιούχο πρώτη πεντάδα. Στα πιτς ο Πέντρο Κορέια (ΑΜ 8/0). Εκτός αποστολής για τεχνικούς λόγους ο Φερνάντο Ρούσι (ΕΠ 5/0).

 

 

Κώστας Αδάμος

Χρήστος Αργυρίου

 

 

Σχολιάστε

Top