ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ » ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ» ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄Δ.Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ

The Teacher ...

Θέμα: Επιμορφωτική Διημερίδα του Τμήματος  Αγωγής Υγείας «Παιδιά και έφηβοι σε κίνδυνο» στις  18 & 19 Ιανουαρίου  2017

 

To Τμήμα Αγωγής Υγείας της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της Υπεύθυνης, προτίθεται να πραγματοποιήσει διημερίδα επιμορφωτικών βιωματικών σεμιναρίων-εργαστηρίων υπό τον γενικό τίτλο: «Παιδιά και έφηβοι σε κίνδυνο» με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα εμπορίας, εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών και εφήβων, καθώς και στους τρόπους ανίχνευσης και αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών.

 

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν δύο βιωματικά εργαστήρια σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

 

1. Βιωματικό Εργαστήριο συνολικής διάρκειας τεσσάρων διδακτικών ωρών με τίτλο: 

 

« Εμπορία παιδιών: από την ανίχνευση έως την παρέμβαση «

 

που θα διεξαχθεί στις 18/01/2017κατά τις ώρες 16:15 – 19:45στο5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, Καραϊσκάκη 75 & Αρκαδίου, (πλησίον σταθμού ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο), τηλ: 21 0652 8894.

 

  1. Βιωματικό εργαστήριο συνολικής διάρκειας έξι διδακτικών ωρών με τίτλο:

     

    « Κακοποίηση και Παραμέληση Παιδιών: Οδηγίες για την αναγνώριση και τη διαχείριση των περιπτώσεων από τους εκπαιδευτικούς «

     

    που θα διεξαχθεί στις 19/01/2017 κατά τις ώρες 16:15 – 20:45 στο ΓΕΛ Παπάγου Κύπρου και Ιωνίας 4 – Παπάγου, (πλησίον σταθμού ΜΕΤΡΟ Εθνική Άμυνα), τηλ. 210 65 17 493.

 

Η διημερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων των σχολείων αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας και  θα επιλεγούν κατά προτεραιότητα σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια :

  • Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας κατά το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017
  • Συμμετοχή στο Τοπικό Δίκτυο Αγωγής Υγείας της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας «Δικτυώσου στη Ζωή! Ψάξε, Μάθε Ζήσε!»
  • Παρακολούθηση και των δύο εργαστηρίων
  • Χωρίς προηγούμενη επιμόρφωση
  • Χρόνος υποβολής της αίτησης συμμετοχής
  • Στο βαθμό που υπάρχουν κενές θέσεις, από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που θα δηλώσουν συμμετοχή, με σειρά προτεραιότητας

 Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην ηλεκτρονική φόρμα στο Iστολόγιο του Τμήματος Αγωγής Υγείας http://agogiygeiasdidevath.blogspot.gr/2016/12/blog-post_15.html.

 

Στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δ/ΝΣΗΣ Δ. Ε.  Β’ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΛΟΥΚΑΣ

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΔΕ Β’ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΡΥΔΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top