ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ » ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»

2014-09-17 04.58.16

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

—–

—–

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

—-

ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ.Ε.-ΤΜΗΜΑ Γ’

—-

—-

—-

e-mail: info@mvvfoundation.com

Ανδρέα Παπανδρέου 37 – 151 80 Μαρούσι

Πληροφορίες: Ά. Βάρλα

Π. Σακκοπούλου

Τηλέφωνα: 210 344 3272 210 344 3023

ΘΕΜΑ: Έγκριση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο

«Λέμε την αλήθεια στην εξουσία»

Σχετ. έγγραφο: το με αρ. πρ. 206102/Δ2/02-12-2016 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου

Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν της θετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) με το με αρ. πρωτ. 46/24-11-2016 Απόσπασμα Πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του, εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2016-2017 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία (Speak Truth to Power)» του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και του «Κέντρου Robert F.Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λύκεια). Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με ζητήματα που άπτονται της διεκδίκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιό του διενεργούνται μία σειρά δράσεων, που έχουν ως αφετηρία το ομώνυμο βιβλίο της Kerry Kennedy, το οποίο έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και επεξεργασθεί από το ΙΕΠ. Το βιβλίο θα διατίθεται σε ψηφιακή μορφή δωρεάν από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη προκειμένου να αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς προαιρετικά και κατά την κρίση τους, σε συγκεκριμένα μαθήματα, όπως αυτά της Πολιτικής Παιδείας και των Βασικών Αρχών Κοινωνικών Επιστημών, στο πλαίσιο της εφαρμογής της μεθόδου project και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Για το σχολικό έτος 2016-17 το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά, από εκπαιδευτικούς που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετά από ενημέρωσή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 8094419.

Η συμμετοχή των Λυκείων στο εν λόγω πρόγραμμα είναι προαιρετική, δωρεάν και πραγματοποιείται με απόφαση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

Εσωτερική διανομή: 1. Γραφείο Γεν. Γραμματέα κ. Ι.Δ. Παντή

2. Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δ.Ε., Τμήμα Γ’

Σχολιάστε

Top