ΤΟ 6ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ INCLUDU KAI ΤEACHERS4EUROPE

2014-05-14 20.04.34

ΠΡΟΣ  6ο  ΓΕΛ  ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ

 

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η επιστημονική επιτροπή του προγράμματος επέλεξε το σχολείο σας προκειμένου να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jean Monnet “Include European Union Values – IncludU” 2016-18. Το πρόγραμμα υλοποιεί το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC). Οι δράσεις του προγράμματος τελούν υπό την αιγίδα της Έδρας Jean Monnet στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Έρευνα και Καινοτομία.

Η διήμερη επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά , 10 και 11 Μαρτίου 2017 σε χώρο που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Η επιμόρφωση θα αφορά τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς που θα τους συνοδεύουν. Για την ομαλή διεξαγωγή των δράσεων παρακαλείσθε να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι συμμετέχοντες από το σχολείο σας (μαθητές, εκπαιδευτικοί) θα μπορούν να παραμείνουν καθ” όλη την διάρκεια των επιμορφώσεων.

Η ομάδα υποστήριξης του προγράμματος θα σας προωθήσει σχετικά έντυπα συμμετοχής τα οποία θα πρέπει α) να συμπληρωθούν με τα ονόματα των μαθητών και τα στοιχεία του σχολείου, β) να σφραγιστούν και να υπογραφούν από το διευθυντή, γ) να προσκομιστούν στη γραμματεία του προγράμματος την ημέρα της επιμόρφωσης. Έγγραφα τα οποία δεν είναι πρωτότυπα και δεν ακολουθούν τα πρότυπα που θα σας αποσταλούν δεν θα γίνουν δεκτά.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συνοδεύουν τους μαθητές θα λάβουν ένα ειδικό έντυπο που θα τους γνωστοποιεί το περιεχόμενο της δράσης καθώς και τις υποχρεώσεις τους μετά από αυτή. Το έντυπο αυτό θα αποσταλεί ηλεκτρονικά μαζί με τα έντυπα συμμετοχής και θα πρέπει να προσκομιστεί συμπληρωμένο από αυτούς σε πρωτότυπη μορφή την ημέρα της επιμόρφωσης. Όλα τα έντυπα θα αποσταλούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα χρησιμοποιηθούν  για την έκδοση πιστοποιητικών συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Θα μπορούν να συμμετέχουν 15 μαθητές από το σχολείο σας από την Α’ και Β’ λυκείου, οι οποίοι θα δεσμευτούν τόσο με την παρουσία τους στις ημερίδες αλλά και στις δράσεις που θα πραγματοποιήσετε με το σχολείο σας στο πλαίσιο του προγράμματος. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στον αριθμό τους.

Σε περίπτωση που το σχολεία σας δεν δύναται να συμμετάσχει στις επιμορφωτικές δράσεις τις συγκεκριμένες ημερομηνίες παρακαλείσθε να ενημερώσετε την ομάδα υποστήριξης του προγράμματος με απάντηση στο παρόν ηλεκτρονικό μήνυμα το συντομότερο δυνατόν.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη  πληροφορία παραμένουμε στη διάθεση σας.

 

Σχολιάστε

Top