ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ TRADE FAIRE 2017

2014-09-17 04.58.16

Αγαπητοί μαθητές, καθηγητές καλημέρα και καλή εβδομάδα,

 

Εκ μέρους του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο εμπορικό κέντρο THE MALL ATHENS στην Αθήνα, με συμμετοχή 52 μαθητικών επιχειρήσεων, και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή 30 μαθητικών επιχειρήσεων.

Στις Εμπορικές Εκθέσεις TRADE FAIRS 2017, έλαβαν μέρος συνολικά 82 μαθητικές επιχειρήσεις δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, Επαγγελματικών λυκείων και ΕΕΕΕΚ από ολόκληρη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τις επιχειρηματικές τους ιδέες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες των δύο εκθέσεων.

 

 Από τις 82 συνολικά μαθητικές επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν βραβεύτηκαν οι καλύτερες συμμετοχές ως ακολούθως:

 

Βραβείο: «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

 

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Watch out», Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

 

Προσαρμοζόμενη συσκευή εντοπισμού εμποδίων κεφαλής για μη βλέποντες. Η αδυναμία εντοπισμού εμποδίων στο ύψος της κεφαλής από μη βλέποντα άτομα είναι ένα από τα βασικά προβλήματα τους, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών. Η συσκευή μας προσαρμόζεται διακριτικά στο ύψος της κεφαλής μέσω καπέλου, σκούφου είτε άλλο αντικειμένου που θα επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος. Έχει την δυνατότητα να εντοπίζει εμπόδια στην επιθυμητή απόσταση που ο ίδιος θα ορίζει. Είναι ιδιαίτερα φιλική στη χρήση της καθώς λειτουργεί με υψηλή τεχνολογία υπερήχων και ενημερώνει τον χρήστη μέσω της ενσωματωμένης δόνησης της, αφήνοντας τις υπόλοιπες σημαντικές αισθήσεις τους ελεύθερες. Έτσι επιτυγχάνεται, ακόμα πιο δυναμικά,  η καλύτερη προστασία όλου του σώματος από εμπόδια που πιθανόν να τραυμάτιζαν τον μην βλέποντα, μια που με το μπαστούνι που ήδη υπάρχει  καλύπτουν τα εμπόδια στο επίπεδο των ποδιών. 

 

Βραβείο: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΪΟΝ»(υπήρξε ισοβαθμία μεταξύ δύο μαθητικών επιχειρήσεων)

  • ·         ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «vitalis», Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

Η ενυδρειοπονία άρχισε να γίνεται γνωστή παγκοσμίως, λόγω της ανάγκης μείωσης του κόστους παραγωγής, της μειωμένης χρήσης νερού και της δυνατότητας παραγωγής περισσότερων τροφίμων σε μικρότερο χώρο. Σκοπός μας είναι να μελετηθεί αυτός ο τρόπος παραγωγής των φυτών που περιλαμβάνει και την εκτροφή ψαριών. Το νερό του ενυδρείου/δεξαμενής των ψαριών περνά από το υπόστρωμα των φυτών και οι ρίζες των φυτών με το υπόστρωμα κρατάνε τα αιωρούμενα σωματίδια του νερού και σημαντικά ποσοστά αμμωνίας, με αποτέλεσμα το νερό να επιστρέφει στα ψάρια πιο καθαρό. Δεν χρειάζονται πολλά μηχανικά φίλτρα για το νερό των ψαριών, ενώ τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα.

  • ·         ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «RE-STRAW», 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς

Η εταιρεία RE-STRAW παράγει συσκευές προβολής τρισδιάστατων εικονικών ομοιωμάτων. Το καινοτόμο προϊόν μας παρέχει επιπρόσθετες διαστάσεις σε διαφόρους τομείς, όπως στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, την επικοινωνία και στη διαφήμιση των εταιρειών.

 

Βραβείο: «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ»(υπήρξε ισοβαθμία μεταξύ δύο μαθητικών επιχειρήσεων)

  • ·         ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «GReco»,1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών & 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

Η επιχείρηση «GReco» ασχολείται με την μεταποίηση ποδηλάτων σε ηλεκτρικά/ηλιακά. Το προϊόν απευθύνεται σε ευαισθητοποιημένους πολίτες, που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν έναν πιο οικολογικό, αλλά και οικονομικό τρόπο μετακίνησης. Η ιδέα και η υλοποίησή της προέκυψε από τη σύμπραξη δύο σχολείων (1ο ΓΕΛ και 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών).

  • ·         ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «#katigianamasthimase#»,Νέα Γενιά Ζηρίδη (Γυμνάσιο)

Δημιουργία αναμνηστικών που προβάλλουν τον πολιτισμό και την ιστορία κατ’ αρχήν του νομού Μεσσηνίας, τα οποία θα δίνονται στα παιδιά των τουριστών που διαμένουν στο Costa Navarino στην Πύλο, με στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και την ενίσχυση του τουρισμού. Αναμνηστικά, όπως επιτραπέζιο με τα κάστρα του νομού Μεσσηνίας, πάζλ, ημερολόγιο, cd με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με δημόσια σχολεία του νομού Μεσσηνίας. Στόχος είναι η συνεργασία και με άλλα ξενοδοχεία, ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρείες για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

 

Σας παραθέτουμε τους επαίνους των Εμπορικών Εκθέσεων – Trade Fair 2017. Οι διακρίσεις που αφορούν τις ξεχωριστές κατηγορίες Περιβαντολογική Ευαισθητοποίηση, Οικονομία, Πολιτισμός, Τουριστική Ανάπτυξη, Δημιουργικότητας,Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες, Τεχνολογία, Ενίσχυση Τοπικής Οικονομίας,Έκπαίδευση, Αειφόρο Ανάπτυξη, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα καθώς και Ειδικοί Έπαινοι Συμμετοχής αποφασίστηκε από την κριτική επιτροπή να δοθούν επιπροσθέτως στο πλαίσιο της επιβράβευσης των ομάδων που συμμετείχαν στις Εκθέσεις.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Phaethon», 5ο ΓΕΛ Καβάλας

Η επιχείρησή μας θα παράγει ένα μηχανισμό ο οποίος θα αξιοποιεί το φυσικό φως του ηλίου και θα φωτίζει επαρκώς έναν κλειστό εσωτερικό χώρο χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Ο μηχανισμός μπορεί να συμβάλλει στην εξοικονόμηση τόσο χρημάτων και πόρων, όσο και στην οικολογική αναβάθμιση μιας περιοχής. 

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • ·         ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «IROOD», Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης

Επιχείρηση παραγωγής (smart furniture) δηλαδή επίπλων με πολλαπλές χρήσεις.

  • ·         ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ΣΑΛΤΣΙΑΜΟ», ΕΠΑΛ Νικήτης

Αγαπάμε τις σάλτσες και τη νοστιμιά που προσθέτουν στα φαγητά μας. Γι αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια επιχείρηση παραγωγής σαλτσών με στόχο να προσφέρουμε στον καταναλωτή προϊόντα με φυσικά υλικά που θα αναδεικνύουν τα πιάτα του με αρώματα φρεσκάδας.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «iProject», Β’ Αρσάκειο – Τοσίτσειο Γενικό Λύκειο Εκάλης

Το προϊόν που παράγει η εταιρεία iProject ονομάζεται  iQueues και είναι μια εφαρμογή διευκόλυνσης των αγορών των καταναλωτών στα Super markets. 

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «SENSS Α.Ε», ΓΕΛ Κορινού

To καινοτόμο προϊόν  i-SENS∞S μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα από ηλικιωμένους. Χάθηκες; Το συγκεκριμένο βραχιόλι-ρολόι σε εντοπίζει παντού, ειδοποιώντας τους δικούς σου ανθρώπους. Μετράει τις ζωτικές σου λειτουργίες για πλήρη έλεγχο της ψυχοσωματικής σου κατάστασης εξασφαλίζοντας την προστασία σου.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Έλαια και Βάλσαμο», 1ο ΕΠΑΛ Σερρών

Η εργασία θα αφορά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση δημιουργίας και περιποίησης προϊόντων μαλλιών από βιολογικά προϊόντα κατά βάση με γάλα βουβαλιών όπου θα προωθούνται στα Κομμωτήρια μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ZirKOK», Νέα Γενιά Ζηρίδη Λύκειο

Προϊόν -application με εκπαιδευτικό -ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Είναι ένα quiz που περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με τον ΚΟΚ. Σκοπός του είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον ΚΟΚ, να προετοιμάσει τους νέους για το δίπλωμα οδήγησης και να γνωστοποιήσει στους μεγαλύτερους διάφορους νέους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Κάθε ερώτηση περιέχει 4 πιθανές απαντήσεις και ο χρήστης καλείται να διαλέξει τη σωστή.     

             

ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ΥΦΑΙΘΕ», 1ο ΓΕΛ ‘Άνω Λιοσίων

Εικονική επιχείρηση όπου οι μαθητές δημιουργούν θέσεις απασχόλησης για ανέργους και αδύναμες κοινωνικά ομάδες, με την εκμάθηση της υφαντικής τέχνης ταυτοχρόνως με την παραγωγή υφαντών ποδομάκτρων με πρώτη ύλη ανακυκλωμένα υφάσματα

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ICE TRE-tea», ΕΠΑΛ Αποκόρωνας Βρυσών

Κρύο κρητικό τσάι (μαλοτήρα) με χυμό ροδιού και θυμαρίσιο μέλι.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «hapill», Ροδίων Παιδεία

Η εταιρία happill κατασκευάζει την ομώνυμη συσκευή η οποία προγραμματίζει να δίνει τα χάπια στους ηλικιωμένους σε συγκεκριμένες ώρες την ημέρα, «μιλώντας» με τη φωνή του εγγονού. Σε περίπτωση μη λήψης φαρμάκου η συσκευή στέλνει ενημερωτικό SMS στον χρήστη. Επίσης, αν ο ηλικιωμένος νιώσει αδιαθεσία μπορεί να πατήσει το κεντρικό κουμπί και να ενημερωθεί άμεσα ο χρήστης.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «BacBake», Κολλέγιο Ψυχικού

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν το BacBake, την πρώτη συσκευή απολύμανσης για ιδιώτες η οποία παρέχει τη δυνατότητα προστασίας από τα βακτήρια και τους ιούς από επιφάνειες όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα πληκτρολόγια υπολογιστών ακόμη και από την οδοντόβουρτσά μας! Λειτουργεί με λαμπτήρα αποστείρωσης (UV-C) 15W και ο εργονομικός της σχεδιασμός εγγυάται άριστα αποτελέσματα σε λίγα λεπτά. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι UV ακτίνες αποτελούν την πιο ελπιδοφόρα τεχνολογία στην απολύμανση επιφανειών και όχι μόνο. Το BacBake είναι ένα μοναδικό προϊόν κατάλληλο για το σπίτι, το σχολείο, το γραφείο και γενικά αποτελεί ασπίδα προστασίας από μολύνσεις βακτηρίων και ιών σε κοινόχρηστες  επιφάνειες εργασίας.

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Α.Ε», Κιβωτός του Κόσμου

Προϊόν της επιχείρησης είναι το μολυβοστυλό, μολύβι και στυλό 2 σε 1.

 

 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.     ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Το Κυλικείο μας «Σου φέρνω να φας»», 1ο ΕΕΕΕΚ Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Οι μαθητές μας (άτομα με ειδικές ανάγκες) δημιουργούν μια επιχείρηση – συνεταιρισμό «κυλικείο» σε σχολικό χώρο. Η επιχείρηση εξυπηρετεί τους μαθητές τριών σχολείων  και ταυτόχρονα σπουδαστές της Νοηματικής Γλώσσας που έρχονται στο ίδρυμα Κωφών. Οι μαθητές εκπαιδεύονται στο να φτιάχνουν τοστ και άλλα τρόφιμα καθώς και αναψυκτικά  καφέδες για ενήλικες  και νερό. Προϋπολογίζουν εβδομαδιαία τα υλικά που θα χρειαστούν και τα προμηθεύονται από το εμπόριο. Στη διάρκεια της ημέρας παίρνουν παραγγελίες από τους πελάτες και τους εξυπηρετούν. Τα άτομα εργάζονται εκ περιτροπής ανταλλάσσοντας ρόλους και δουλεύουν συνεργατικά, ώστε και οι νεότεροι μαθητές να εκπαιδεύονται και να συμμετάσχουν σε όλες τις θέσεις εργασίας και να αναπτύσσουν δημιουργικούς ρόλους.  Καθημερινά γίνεται καταμέτρηση εσόδων – εξόδων και  μηναία υπολογίζονται οι ανάγκες της επιχείρησης, το ύψος της μισθοδοσίας και το απαραίτητο κεφάλαιο ώστε να γίνονται νέες προμήθειες και οι αγορές μηχανημάτων, υλικών κ.ά.

2.     ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κοζάνης δημιουργεί και …επιχειρεί», ΕΕΕΕΚ Κοζάνης

Επεξεργασία, τυποποίηση και προώθηση στην τοπική αγορά προϊόντων που παράγουμε στο θερμοκήπιο του σχολείου όπως καρότα, ντομάτες κ.ά. με κλασικές και σύγχρονες μεθόδους, όπως ηλεκτρονικό εμπόριο.

3.     ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ARTISTIC GOODIES»,Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΣΕΡΡΩΝ,ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΕΠΑΛ, ΣΕΡΡΩΝ 1ο ΕΠΑΛ,ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ Ε.Κ.

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. με τους εκπαιδευτικούς των καλλιτεχνικών είναι πρωταγωνιστές σε ότι αφορά τα έργα τέχνης. Οι Μηχανικοί πληροφορικής είναι οι πρωταγωνιστές σε ότι αφορά τις εργασίες οργάνωσης, συντονισμού, κατασκευής, ελέγχου, συντήρησης ισοτόπου, γι’ αυτό οφείλουν να ερευνούν,  να ενημερώνονται, να συμβουλεύουν να προτείνουν και να ενημερώνουν τους πελάτες τους που χρησιμοποιούν σελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου για τις νέες τάσεις της αγοράς σε θέματα κατασκευής παρουσίασης προβολής ιστοσελίδων Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Η εργασία θα αφορά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση δημιουργίας έργων τέχνης και τεχνολογίας εκτύπωσης, τα οποία κατά την ολοκλήρωση τους θα προωθούνται μέσω ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου ακολουθώντας τις αρχές προώθησης του δικτυακού marketing.

4.     ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Αγροβιοτεχνικός Συνεταιρισμός Ν. Προποντίδας – Καφέ-Μεζεδο-Γλυκοπωλείο «Η Προποντίδα»», Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νέας Ποτίδαιας

Η εταιρία πωλεί πρωτογενή ή δευτερογενή προϊόντα α) διαδικτυακά ή β) σε κατάστημα. Το κατάστημα λειτουργεί και ως καφε-μεζεδο-γλυκοπωλείο. Τα προϊόντα παραγωγής των ιδίων των συμμετεχόντων ή συνεργατών εξασφαλίζουν υψηλή θρεπτική, αισθητική και κοινωνική αξία σε ένα ζεστό χώρο για όλους.

 

5.     ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ΜΥΤΗΥP», ΕΕΕΕΚ Πειραιά

 SUPER FOODS, MYTHIC FOODS: Υπερτροφές με ελληνικά προϊόντα. Παστέλια με μέλι και σουσάμι και μπάρες δημητριακών.  

 

6.     ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «ΡΑΦΗΝΑΤΑ ΕΕΕΕΚΛΕΚΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ», ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης

Δημιουργία εικονικής επιχείρησης για την παρασκευή και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων.   

      

7.     ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Εργαστήρι Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου», ΕΕΕΕΚ Νάξου

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου δημιουργούν προϊόντα και τα παρουσιάζουν σε εκθέσεις με αντικειμενικό σκοπό την εξασφάλιση εσόδων για πραγματοποίηση εκδρομών εκτός του νησιού της Νάξου. Ταυτόχρονα μαθαίνουν και αποκτούν δεξιότητες από τις συναλλαγές πώλησης των εκθεμάτων τους.  

 

8.     ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «Η Αλισφακιά της Ρόδου», ΕΕΕΕΚ Ρόδου

Βότανα και φυτά της Ρόδου και παράγωγα αυτών, όπως δαφνόλαδο, αληφασκόλαδο, λικέρ αλησφακίας, αποξηραμένα φυτά.

     

9.     ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: «3S (School Synergy Snacks)», E.E.E.E.K. Αγίου Δημητρίου & 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Mαθητές και μαθήτριες με ειδικές ανάγκες συνεργάζονται με μαθητές και μαθήτριες Επαγγελματικού Λυκείου και δημιουργούν καινοτόμα snacks με αντιπροσωπευτικά συστατικά περιοχών της Ελλάδας αποσκοπώντας στην τουριστική προβολή τους. Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης ξεκινάει με την παραγωγή μιας γλυκιάς μπάρας δημητριακών με συστατικά από την Αττική γη, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελιά, ως το πιο αντιπροσωπευτικό προϊόν της.

 

 

Συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, στους διακριθέντες, αλλά και σε όλες τις μαθητικές επιχειρήσεις, για τη συμμετοχή και την άψογη συμπεριφορά τους καθώς και για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην παρουσίαση των επιτευγμάτων τους στις εμπορικές εκθέσεις!

 

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στην έμπρακτη συνδρομή τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των εθελοντών-στελεχών επιχειρήσεων που υποστηρίζουν το πρόγραμμα ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ καθ’ όλη τη σχολική χρονιά και που με την αμέριστη συμβολή τους υλοποιήθηκε και επιβραβεύθηκε η διοργάνωση των εμπορικών εκθέσεων.

 

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη συμβολή τους και για το χρόνο τους στη διαδικασία αξιολόγησης.

 

Tα αποτελέσματα των εμπορικών εκθέσεων δεν επηρεάζουν τη δυνατότητα συμμετοχής των ομάδων στον τελικό διαγωνισμό του προγράμματος «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017», που θα διεξαχθεί στις 28 Απριλίου 2017.

 

Η τελική ημερομηνία κατάθεσης των επιχειρησιακών σας πλάνων είναι η 17η  Μαρτίου. Τα επιχειρησιακά πλάνα (business plans) θα αξιολογηθούν και θα προκριθούν οι 10 καλύτερες μαθητικές εταιρίες στον τελικό διαγωνισμό της Αθήνας. Ο μεγάλος νικητής του τελικού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Τελικό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στις Βρυξέλλες, στις 11-13 Ιουλίου 2017.

 

Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή όλων των μαθητικών επιχειρήσεων!!!

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στα υπόλοιπα στάδια του προγράμματος.

 

Με εκτίμηση,

 

Ελισάβετ Παυλίδη

Educational Programs Manager

Τηλ. 2130 788600
Fax.  2130 700066

E-mail: eliza.pavlidi@sen.org.gr

 

www.senja.gr

Σχολιάστε

Top