Champions League

αρχείο λήψης (2)

Ενδιαφέροντα ματς έβγαλε η κληρωτίδα στην φάση των < 16 > του Champions League. Η ανεβασμένη αγωνιστικά Μάντσεστερ Σίτυ θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα ενώ η Μπάγερν Μονάχου όπως και πέρσι θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Άρσεναλ. Επίσης η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Σάλκε και θα προσπαθήσει να ξορκίσει την άσχημη παράδοση που έχει απέναντι σε Γερμανικές ομάδες.

Θα μπορέσει να σταματήσει η Λεβερκούζεν τον      Ιμπραϊμοβιτς ο οποίος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα;
Θα καταφέρει η Μίλαν να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης;

Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα συστατικά ενόψει των διπλών αναμετρήσεων για την φάση των < 16 >.

-        Μόνο 7 παίκτες έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τον Ντρογκμπά στην σχετική θέση των σκόρερ με τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία του Champions League .

- Η Άρσεναλ είναι αήττητη στα πέντε τελευταία ματς επί γερμανικού εδάφους αλλά έχει ηττηθεί στις τελευταίες τρεις επισκέψεις Γερμανικών ομάδων μέσα στην έδρα της .
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε οχτώ αναμετρήσεις με Ελληνικές ομάδες έχει εξαιρετικό ποσοστό. Μετράει 7 νίκες με και μία ισοπαλία.

- Η Μάντσεστερ Σίτυ έχει χάσει μόνο ένα από τα τέσσερα συνολικά παιχνίδια που έχει δώσει με Ισπανικές ομάδες στα πλαίσια του Champions League . Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο Σέρχιο Αγκουέρο έχει εξαιρετική παράδοση απέναντι στην Μπαρτσελόνα ( 6 γκολ την περίοδο που αγωνιζόταν με την φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης ) .

- Η Ρεάλ Μαδρίτης τις δύο τελευταίες χρονιές έχει δημιουργήσει μια αρνητική παράδοση απέναντι σε Γερμανικές ομάδες καθώς χει αποκλειστεί από Μπάγερν Μονάχου και Ντόρντμουντ το 2012 και το 2013 αντίστοιχα .
Η < βασίλισσα > έχει μόλις μία νίκη σε 21 αναμετρήσεις επί Γερμανικού εδάφους την οποία είχε πραγματοποιήσει τη σεζόν 2000-2001 απέναντι στην Λεβερκούζεν.

- Η Μίλαν δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ανακάμψει το εμπόδιο Ισπανικής ομάδας στην φάση των νοκ άουτ του Champions League . Μετράει τέσσερις αποκλεισμούς.
Οι ροσονέροι για πρώτη φορά θα βρουν στον δρόμο τους την Ατλέτικο Μαδρίτης.

- Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς έχει σκοράρει απέναντι σε όλες της Γερμανικές ομάδες που έχει βρεθεί αντιμέτωπος σε αυτήν την διοργάνωση ( Μπάγιερν, Βέρντερ , Στουτγάρδη )

- Η Παρί έχει επιβληθεί στις 6 από τις 11 αναμετρήσεις που έχει δώσει απέναντι σε Γερμανικές ομάδες .

- Η Λεβερκούζεν έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στην έδρα της από Γαλλική ομάδα τη σεζόν 2001- 2002 από την Λυών.

 Λευτέρης  Μηνάς

Σχολιάστε

Top