ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

IMG_0400

ΘΕΜΑ: «Εκπαιδευτικά προγράμματα και μουσειοσκευές του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας»

Σας ενημερώνουμε ότι το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας (ΕΜΕ) διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο του Μουσείου και παρέχει εκπαιδευτικό υλικό και μουσειοσκευές για χρήση μέσα στην τάξη, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές-τριες Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης, με στόχο να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα της εβραϊκής θρησκείας και να έρθουν σε επαφή με τις παραδόσεις και τα σημαντικά ορόσημα της ιστορίας των Εβραίων στην Ελλάδα.

Για το σχολικό έτος 2017-18, με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας του Εβραϊκού μουσείου, θα πραγματοποιηθούν επετειακά εκπαιδευτικά προγράμματα και θεματικές ξεναγήσεις που απευθύνονται σε μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Το ΕΜΕ θα συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς προτείνοντας θεματική ξενάγηση με τίτλο «Πόλε(ι)ς Η πορεία μιας Πόλης, μιας γειτονιάς στο χρόνο» βασισμένη στην περιοδική έκθεση του Ε.Μ.Ε. «Η Εβραϊκή Κοινότητα των Ιωαννίνων/Αντικειμένων Μνήμη-Γιοσέφ Ελιγιά/Ο ποιητής της Λίμνης».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Crocus, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές 11-18 ετών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό της Ιρλανδίας για το Ολοκαύτωμα, αποτελεί δραστηριότητα σε πολλά σχολεία από όλον τον κόσμο. Οι μαθητές γνωρίζουν για το Ολοκαύτωμα, μιλούν για τους κινδύνους των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της μισαλλοδοξίας, φυτεύουν βολβούς κίτρινου κρόκου, που συμβολίζουν το κίτρινο άστρο του Δαβίδ, το οποίο οι Ναζί υποχρέωναν τους Εβραίους να φοράνε. Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Crocus, μπορούν μέσω του διαδικτυακού forum Online Crocus Club (www.hetireland.org/crocus) να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να κάνουν νέους φίλους από τη χώρα τους ή από άλλες χώρες. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο σύνδεσμο http://www.jewishmuseum.gr/gr/activities_dynamic/news/item/239.html

Για τα νέα προγράμματα του ΕΜΕ, μπορείτε να αντλείτε πληροφορίες από την ιστοσελίδα του ΕΜΕ www.jewishmuseum.gr καθώς και από τη σελίδα του μουσείου στο facebook https://www.facebook.com/jewishmuseum.gr

Η συμμετοχή των μαθητών στα προγράμματα του μουσείου, οι μουσειοκατασκευές και το εκπαιδευτικό υλικό παρέχονται δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής και ενημερωτικό υλικό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210-32.25.582 και στο e-mail: otreveza@jewishmuseum.gr (Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Ε.Μ.Ε. κα Οριέττα Τρέβεζα).

Ο ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σχολιάστε

Top