ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SPECIAL STICKS ΑΠΟ ΤΑ 6ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ,1ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ,ΕΕΕΕΚ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

vma_14_collage_autocollage_7_images_2

Δελτίο Τύπου

Η κοινωνική μαθητική επιχείρησηSpecialSticks είναι μια σύμπραξη των παρακάτω τριών διαφορετικών σχολικών μονάδων:

 

  • Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Νέου Ηρακλείου,
  • 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας
  • 6ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας

 

και κάθε μία ανέλαβε να λειτουργήσει συγκεκριμένα τμήματα της επιχείρησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το προϊόν μας είναι μπαστουνάκια σφολιάτας σε τρεις ενδιαφέρουσες γεύσεις: μια κλασσική αρμυρή, μια κλασσική γλυκιά και μια γεύση «γκουρμέ».  Η επιλογή των γεύσεων  και η ανάπτυξη του προϊόντος πραγματοποιήθηκε μέσα από επισκέψεις των μαθητών και μαθητριών  του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νέου  Ηρακλείου σε διάφορες σχολικές μονάδες και εργαστήρια ειδικής εκπαίδευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το τμήμα μαγειρικής – αρτοζαχαροπλαστικής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νέου  Ηρακλείου ανέλαβε την παραγωγή και συσκευασία  των προϊόντων. Χρησιμοποιώντας ζύμη σφολιάτας που χορηγούν οι «Άλφα Ζύμες», μέσα από μια εύκολη και διαδραστική για τους μαθητές και μαθήτριες συνταγή, παρασκευάζονται τα SpecialSticks.

To τμήμα εφαρμοσμένων τεχνών του 1ο Επαγγελματικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, το δημιουργικό μας τμήμα, ανέλαβε τον σχεδιασμό της συσκευασίας, των εντύπων, των προσκλήσεων, των αφισών και του περίπτερου της επιχείρησης  για την εμπορική μαθητική έκθεση στο THE MALL, στις 17 Απριλίου 2018.  Επίσης μαθητές και μαθήτριες από τους τομείς Υγείας Πρόνοιας – Ευεξίας  και Διοίκησης- Οικονομίας «εργάζονται»  στα τμήματα Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Έρευνας – Ανάπτυξης(R&D).

Το Α3 τμήμα του  6ου Γενικού Λυκείου  Ν. Ιωνίας  ανέλαβε να λειτουργήσει  τα τμήματα Οικονομικών, Πωλήσεων, Μάρκετινγκ, Μηχανογράφησης, Δημοσίων Σχέσεων, Ανθρωπίνων Πόρων (Η R) και Έρευνας – Ανάπτυξης(R&D).

 

Τα χρήματα που θα κερδίσουμε θα διατεθούν για την ενίσχυση του εξοπλισμού του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νέου Ηρακλείου δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον εκπαίδευσης στη σχολική μονάδα.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top