ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SPECIAL STICKS ΑΠΟ ΕΕΕΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 6ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ,1ο ΕΠΑΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

DSC00512

ΒΙΝΤΕΟ  ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ : « SPECIAL  STICKS”  ΑΠΟ  ΤΟ  ΕΕΕΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 6ο ΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ  ΚΑΙ 1ο ΕΠΑΛ  ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ

                     ΣΧΟΛΙΚΟ  ΕΤΟΣ  2017-2018

             https://youtu.be/PAExT-ggkk8

                https://youtu.be/-mfYE68xBh8

              https://youtu.be/TbbGHTGBjF

  ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Η Εικονική Μαθητική Επιχείρηση «Special Sticks” [από το Special Education] είναι μια σύμπραξη τριών διαφορετικών σχολικών μονάδων: το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Ηρακλείου, το 6ο Γενικό Λύκιο Νέας Ιωνίας και το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και κάθε μία ανέλαβε να λειτουργήσει συγκεκριμένα τμήματα της επιχείρησης.

Το προϊόν μας είναι μπαστουνάκια σφολιάτας σε τρεις ενδιαφέρουσες γεύσεις: μια κλασσική αρμυρή, μια κλασσική γλυκιά και μια γεύση «έκπληξη».

Η επιλογή των γεύσεων και η ανάπτυξη του προϊόντος πραγματοποιήθηκε μέσα από επισκέψεις των μαθητών και μαθητριών του ΕΕΕΕΚ σε διάφορες σχολικές μονάδες και εργαστήρια ειδικής εκπαίδευσης.

Το τμήμα μαγειρικής – αρτοζαχαροπλαστικής του ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου ανέλαβε την παραγωγή και συσκευασία των προϊόντων. Χρησιμοποιώντας ζύμη σφολιάτας που χορηγούν οι «Άλφα Ζύμες», μέσα από μια εύκολη και διαδραστική για τους μαθητές και μαθήτριες συνταγή, παρασκευάζονται τα “Special Sticks”.

To τμήμα εφαρμοσμένων τεχνών του 1ο Επαγγελματικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, το δημιουργικό μας τμήμα, ανέλαβε τον σχεδιασμό της συσκευασίας, των εντύπων, των προσκλήσεων, των αφισών και του περίπτερου της επιχείρησης για την εμπορική μαθητική έκθεση στο THEMALL, στις 17 Απριλίου 2018.

 

Επίσης μαθητές και μαθήτριες από τους τομείς Υγείας Πρόνοιας – Ευεξίας και Διοίκησης – Οικονομίας«εργάζονται» στα τμήματα Πωλήσεων , Μάρκετινγκ και Έρευνας – Ανάπτυξης(R&D).

 

Το Α3 τμήμα του 6ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας ανέλαβε να λειτουργήσει τα τμήματα Οικονομικών, Πωλήσεων, Μάρκετινγκ, Μηχανογράφησης, Δημοσιών Σχέσεων, Ανθρωπίνων Πόρων (Η R) και Έρευνας -Ανάπτυξης(R&D).

 

Η «εικονική επιχείρηση» υλοποιήθηκε βάση εγκεκριμένου προγράμματος του υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων – Junior Achievement Greece.

 

Ο   ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΤΟΥ 6ου

ΓΕΛ  ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ

 

ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΚΟΣ   ΗΛΙΑΣ

Σχολιάστε

Top