Άγνωστα αθλήματα

Άγνωστες λέξεις ,άγνωστα -για τους περισσότερους-αθλήματα, που όμως προσφέρουν πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εναλλακτικές για άθληση. Σας παρουσιάζουμε ορισμένα άγνωστα αθλήματα που τράβηξαν την προσοχή μας:

FIELD HOCKEY

Το Field Hockey ή Χόκεϋ επί χόρτου ελληνιστί μοιάζει αρκετά με το χόκεϊ στον πάγο με τη διαφορά ότι οι ομάδες «λύνουν τις διάφορες τους » στο χορτάρι σε γήπεδο που θυμίζει αρκετά αυτό του ποδοσφαίρου, με συνθετικό χλοοτάπητα (outdoor) αλλά και σε κλειστές αίθουσες σαλας (indoor). Οι ομάδες αποτελούνται για το outdoor από έντεκα παίχτες η κάθε μια και στο indoor από πέντε παίχτες .
Οι παίχτες κρατώντας ένα ειδικά διαμορφωμένο μπαστούνι, καμπυλωτό από τη μια πλευρά και επίπεδο από την άλλη, χειρίζονται μια μικρή μπάλα κατασκευασμένη από καουτσούκ με την επίπεδη πλευρά και έχουν στόχο να σκοράρουν στην αντίπαλη εστία. Οι κανονισμοί στο χόκεϋ επί χόρτου αν και διαφέρουν από αυτούς του ποδοσφαίρου (δεν υπάρχει offside για παράδειγμα ), έχουν παρ” όλα αυτά ορισμένες ομοιότητες όπως φάουλ, πέναλτι, αποβολές με κόκκινη ή κίτρινη κάρτα και πέναλτι.

BADMINTON

Η αντιπτέριση θυμίζει σε αρκετά σημεία το τέννις. Παίζεται με 2 εως 4 παίχτες και χωρίζεται σε απλό αντρών, διπλό αντρών, απλό γυναικών και μικτό, όπου ένα ζευγάρι (άντρας, γυναίκα) είναι αντίπαλο με ένα άλλο αντίστοιχο. Το μεικτό αυτό ζευγάρι, αποτελεί και την πρωτοτυπία του αθλήματος, μιας και είναι το μόνο στο οποίο μπορούν να παίξουν συμπαίκτες άντρας και γυναίκα. Το παιχνίδι παίζεται με μια ειδική ρακέτα, κάπως πιο λεπτή από αυτή του τένις και εντελώς στρογγυλή και αντί για μπαλάκι υπάρχει ένα φτερό, ενώ το φιλέ που χωρίζει τους παίχτες είναι πιο ψηλό. Αντικειμενικός σκοπός του παιχνιδιού είναι να πέσει το φτερό στο γήπεδο του αντιπάλου.

ΣΎΓΧΡΟΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ:

Η σύγχρονη κολύμβηση είναι ένα άθλημα του υγρού στίβου που διασκεδάζει τον θεατή το οποίο έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των αγώνων το 1977 (αν και είχε δημιουργηθεί πολύ παλαιότερα).Έχει τρία αγωνίσματα: το ατομικό, το ντουέτο και το ομαδικό. Άθλημα αποκλειστικά για γυναίκες, προς το παρόν τουλάχιστον, ως ένα είδος επίδειξης μέσα στο νερό, στο οποίο οι αθλήτριες κρίνονται για την εκτέλεση ορισμένων κολυμβητικών κινήσεων που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες κολυμβητικές αρχές. Το συγκεκριμένο άθλημα όμως έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας αν αναλογιστούμε πως χρειάζεται πολύς χρόνος για να κρατηθεί η αναπνοή κάτω από το νερό για να εκτελεστεί το κάθε πρόγραμμα.

Μάγδα Μόκα, Β2