Μέσα απ την Λογοτεχνία οι μαθητές δημιουργούν

Διαβάσαμε στα Λογοτεχνικά Κείμενα της Β’ Γυμνασίου το ενδιαφέρον και παραστατικό κείμενο του Νίκου Κάσδαγλη  «Τόκιο», γύρω από τις διατροφικές συνήθειες των Ιαπώνων αλλά και όψεις της «τελετουργίας» που συνοδεύει τα ιαπωνικά γεύματα.

Με αυτή την αφορμή  οι μαθητές και οι μαθήτριες  αναζήτησαν περισσότερα στοιχεία για τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες  των Ιαπώνων και παρουσίασαν το μπέντο, το «εθνικό» κολατσιό τους.

Δεν πρόκειται για κάποιο έδεσμα αλλά για έναν τρόπο παρουσίασης του δεκατιανού ή του μεσημεριανού φαγητού που παίρνουν από το σπίτι τους μαθητές ή εργαζόμενοι.

Η φιλοσοφία του είναι όχι μόνο ο συνδυασμός νόστιμων τροφών αλλά και η αισθητικά δημιουργική παρουσίασή τους, μια παρουσίαση με φαντασία αλλά και νοιάξιμο για την ευχαρίστηση του αγαπημένου προσώπου που θα γευτεί το φαγητό στο διάλειμμά του.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και δύο μαθητές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να δημιουργήσουν το δικό τους εικαστικό μπέντο. Το αποτέλεσμα ήταν εξαίσιο, τόσο οπτικά όσο και γευστικά. Συγχαρητήρια παιδιά για την δημιουργικότητά σας.

Είμαι σίγουρη, ότι περισσότεροι θα το δοκιμάσουν το καλοκαίρι με τα νόστιμα και πολύχρωμα φρούτα της εποχής.

Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας.

Λεμονιά Μαντούβαλου,

φιλόλογος.