Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης – ένα μικρό θαύμα

Η δημιουργία του  Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης ήταν μια αυθόρμητη απόφαση που πάρθηκε από μια μικρή παρέα, που είχε ως σκοπό να βρει μια επιπλέον διέξοδο για να ασχοληθεί στον ελεύθερο χρόνο της. Στην απόφαση αυτή πρωτοστάτησε και ανέλαβε να την υλοποιήσει ο νεαρός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Θεοδώρου, μετέπειτα πρόεδρος της ομάδας.

Η Καλαθοσφαίριση αποτελεί την πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα με την οποία ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης το 2010. Μπορεί η αρχή να ήταν τελείως ερασιτεχνική, αλλά τίποτα δεν έγινε βεβιασμένα και από το ξεκίνημα μπήκαν σωστές βάσεις για να αναπτυχθεί σιγά σιγά ο Σύλλογος. Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική περίοδο (2010-11) η ομάδα κατάφερε να προκριθεί από την Γ΄ κατηγορία ΕΣΚΑΣΕ στη Β΄, ενώ τη δεύτερη (2011-12) εξασφάλισε την πρόκριση στην Α΄ κατηγορία, με αποτέλεσμα να αποτελεί μια από τις πιο φιλόδοξες ομάδες των Σωματείων της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Αυτό πιστοποιήθηκε από την τρίτη διαδοχική άνοδο με την ομάδα να περνά σε άλλο επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά θα έπαιρνε μέρος στις εθνικές κατηγορίες και συγκεκριμένα στην Γ΄Εθνική.

Εκεί έδειξε για μια ακόμη φορά την ποιότητα της σε όλα τα επίπεδα και εξασφάλισε με άνεση την πρώτη θέση της βαθμολογίας και την άνοδο στην Β΄Εθνική, όπου αγωνίστηκε την σεζόν 2014-15. Για άλλη μια φορά ο ΓΣ Κύμης αναδείχτηκε πρωταθλητής της κατηγορίας, οπότε την νέα σεζόν κλήθηκε να πάρει μέρος στην Α2! Το πρωτάθλημα Α2 λοιπόν της σεζόν 2015-16 αποδείχτηκε το συναρπαστικότερο των τελευταίων ετών, με πολλές ομάδες να διεκδικούν με αξιώσεις την άνοδο. Ο νεοφώτιστος ΓΣ Κύμης μπήκε από την αρχή στο γκρουπ των πρωτοπόρων και με έναν καταπληκτικό 2ο γύρο κατάφερε να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο πρωταθλητή. Μαζί πήρε και την 6η διαδοχική του άνοδο, φτάνοντας στην κορυφαία κατηγορία της χώρας, την Basket League.

Ο στόχος λοιπόν, που στην αρχή φάνταζε σε πολλούς απατηλό όνειρο, πραγματοποιήθηκε στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το σημαντικότερο είναι ότι η παρέα που λέγαμε στην αρχή δεν χάθηκε, απλά χρόνο με τον χρόνο μεγάλωνε. Πλέον ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης είναι μια παρέα που περιλαμβάνει τους φιλάθλους όλης της Εύβοιας και όχι μόνο. Άλλωστε είναι η ομάδα που εκπροσωπεί την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Basket League, είναι η ομάδα όλων μας!

Σπανός Χρήστος