ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΜΟΔΑ

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για τις τάσεις της μόδας του χειμώνα 2023-2024. Φέτος τον χειμώνα θα φορεθούν πολύ τα Total Red Outfits, τα οποία έχουμε δει ήδη σε πάρα πολλές πασαρέλες όπως επίσης και στο Med Gala 2023 από την Kylie Jenner.

Για άτομα που έχουν πιο casual style φέτος τον χειμώνα έχουμε να προτείνουμε για εσάς τις αθλητικές φούτερ με γιακά σε συνδυασμό με έντονα αξεσουάρ και απλά καθημερινά παπούτσια ή μπαλαρίνες. Από κατω μπορεί να συνδυαστεί με φούστα,φόρμα ή ένα απλό τζιν. Θα φορεθούν πάρα πολύ τα φορέματα με κουκούλα σε διαφορες αποχρώσεις με πολύ έντονα αξεσουαρ. Επίσης, θα μπορούν φορεθούν με casual τζιν baggy ή κολλητό.
Τα ντένιμ κομμάτια βρίσκονται ψηλά στο βάθρο της μόδας εδώ και αρκετές σεζόν, και αυτό τον χειμώνα οι καλλιτεχνικοί διευθυντές -σχεδόν όλων- των οίκων μόδας θέλησαν να πειραματιστούν δημιουργικά με το ανθεκτικό ύφασμα. Ο Γκλεν Μάρτενς κατάφερε να κάνει τα αποδομημένα τζιν κομμάτια σήμα κατατεθέν στο brand του Y/Project, ενώ από το 2020 που ανέλαβε παράλληλα καθήκοντα ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Diesel φρέσκαρε με πρωτοποριακούς τρόπους τα εμβληματικά ντένιμ υφάσματα του ιταλικού brand. Ανάλογος ενθουσιασμός επικράτησε και στα brands A.W.A.K.E. Mode, Rokh αλλά και Nina Ricci, με τον Χάρις Ριντ να παρουσιάζει την high-fashion εκδοχή τους. Διόλου περίεργο που στον πολυμορφικό και συνάμα μοντέρνο χαρακτήρα του ντένιμ παραδόθηκαν και πιο επιφανείς οίκοι, όπως ο Alexander McQueen και η Stella McCartney.

Μπότες που φτάνουν μέχρι το μηρό και μποτάκια, τσάντες και ψηλοτάκουνα πέδιλα καλύφθηκαν στις αστραφτερές αποχρώσεις του χρυσού και του ασημί. Όποιο κι αν επιλέξετε, φερθείτε του σαν να είναι ένα ουδέτερο χρώμα, ενώ οι στυλιστικά πιο τολμηρές ανάμεσά μας σίγουρα θα ακολουθήσουν πρώτες το παράδειγμα του οίκου Givenchy που συνδύασε χρυσό και ασήμι.

Ζεστές, απαλές και πληθωρικές. Δεν υπάρχει χειμερινή κολεξιόν που οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των μεγαλύτερων οίκων μόδας να μη δοξάζουν τις γούνες. Στα καλά νέα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς στρέφονται ο ένας μετά το άλλον στις πιο οικολογικές εκδοχές της φυσικής γούνας. Αυτή τη σεζόν εντοπίσαμε αρκετές παραλλαγές στο χρώμα και τα μοτίβα με έμπνευση από το ζωικό βασίλειο: η πρωτοπόρος της ηθικής μόδας Stella McCartney παρουσίασε μία ασπρόμαυρη πουά γούνα σαν αυτή που φορούσε η Κρουέλα Ντεβίλ στα «101 σκυλιά της Δαλματίας», ενώ ενδιαφέρουσες προσθήκες ήταν αυτές με φτερά των οίκων Dolce & Gabbana και Bottega Veneta που παραπέμπουν σε κάποιο εξωτικό πτηνό.

Επιμέλεια: Νεκταρία Κίτσου, Νικολέττα Παπακωνσταντίνου