περίεργα χριστουγεννιάτικα έθιμα

skoupa

1.Χριστουγεννιάτικος ύπνος στο πάτωμα upnos

 

Στη Φινλανδία, την παραμονή των Χριστουγέννων, όλοι οι άνθρωποι κοιμούνται στο πάτωμα. Αυτό γίνεται, για να μπορούν οι νεκροί να κοιμηθούν στα κρεβάτια τους μία φορά τον χρόνο. Επίσης, πρέπει να ετοιμάσουν και ένα γεύμα για τους νεκρούς και να το αφήσουν δίπλα από το κρεβάτι τους, καθώς και να ανάψουν ένα κερί στην εκκλησία και να το αφήσουν στο νεκροταφείο. Τα Χριστούγεννα για τους Φιλανδούς είναι γιορτή μνήμης.

2.Το κρυπτό των σκουπών

 

Στη Νορβηγία, η γυναίκα του σπιτιού κρύβει όλες τις σκούπες την παραμονή των Χριστουγέννων. Αυτό γίνεται, για να βγουν οι μάγισσες, την παραμονή των Χριστουγέννων, και να ψάξουν τις σκούπες.

3.Το κυνήγι του Αϊ Βασίληkapela

 

 

Για δύο ώρες, οι χωρικοί κυνηγούν τον Άγιο Βασίλη κρατώντας στα χέρια μαστίγια μήκους τριών μέτρων. Στη συνέχεια, 200 άνθρωποι παρελαύνουν φορώντας γιγάντια λαμπερά καπέλα. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 1.000 χωρικοί συμμετέχουν στην εορταστική πορεία στο δρόμο με κουδούνια αγελάδων, κέρατα, και οτιδήποτε άλλο κάνει έναν δυνατό θόρυβο. Όλα αυτά γίνονται για να διώξουν τα κακά πνεύματα φυσικά.

4.Ο στολισμός των Χριστουγεννιάτικων δέντρων με ιστούς αράχνης

Στην Ουκρανία, οι κάτοικοι της χώρας στολίζουν τα δέντρα τους με ασημένιους και χρυσούς ιστούς αράχνης. Η παράδοση προέρχεται από μια παλιά λαϊκή ιστορία για μια οικογένεια που ήταν πολύ φτωχή για να διακοσμήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της. Το πρωί των Χριστουγέννων, τα παιδιά ξύπνησαν και είδαν το δέντρο να καλύπτεται από ιστούς. Όταν το μαγικό φως των Χριστουγέννων άγγιξε τους ιστούς, έγιναν νήματα από χρυσό και ασήμι.

istos

 

ΒΑΣΙΛΙΑΝΝΑ ΡΕΚΚΑ

Σχολιάστε

Top