Kι αν ο Χριστός γεννιόταν σήμερα;…….. οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες μας…

imagesF4O7FSLG

Σύγχρονα Χριστούγεννα !

 

Σήμερα το πρωί άνοιξα το λάπτοπ και είδα ένα e-mail. Όταν το διάβασα τα νέα ήταν τρομερά! Η Μαρία είναι έγκυος και η ώρα για να γεννήσει κοντεύει. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω τηλέφωνο τις φίλες μου. Αυτές το είχαν μάθει ήδη. Έτσι κλείσαμε αμέσως συνάντηση στoMall για να ψωνίσουμε ρουχαλάκια και δώρα για το νεογέννητο μωρό .Στο αυτοκίνητο άνοιξα το ραδιόφωνο και άκουσα ότι η Μαρία γέννησε !! Χωρίς δεύτερη σκέψη πάτησα γκάζι….

 

Όταν έφτασα στo Mall είπα τα χαρμόσυνα νέα στις φίλες μου. Κάναμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε τα ψώνια μας και έπειτα κλείσαμε την πρώτη πτήση για το Μιλάνο -στο

νοσοκομείο που φιλοξενoύνταν η Μαρία.

images7G09AA0T

 

 

 

Η διαφωνία ήρθε στην ώρα της…!!! Συγκρούσεις και τσακωμοί ξέσπασαν ανάμεσα στους συγγενείς καθώς δεν μπορούσαν να αποφασίσουν για το όνομα του μωρού! «Παύλος! Μάριος !Γιώργος !Νικόλαος !Τάσος ! Κωνσταντίνος ! Μιχάλης !» , όλα τα ονόματα ακούστηκαν μέχρι την στιγμή που ακούστηκε το κινητό τηλέφωνο της Μαρίας. Ήταν ο Θεός! Όλοι σώπασαν. Τελικά με διαταγή του, το μωρό πήρε το όνομα : « Χριστός».

 

Εκείνη τη στιγμή μπήκαν οι νοσοκόμες μέσα στην αίθουσα….Έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στη Μαρία και της έκαναν δώρο ένα μικρό ελατάκι σε μία γλάστρα. Στους παρόντες δεν άρεσε γιατί ήταν σκέτο και απλό. Έτσι οι καλεσμένοι το στόλισαν με βραχιόλια και κολιέδες. «Από τώρα και στο εξής» ,είπαν «θα το κάνουμε έθιμο!». Έτσι κι έγινε…

 

Ζήνα   Κεβρεκίδου

 

παράξενη χριστουγεννιάτικη ιστορία

Όλοι ξέρουμε πως ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε πριν πολλά χρόνια στην Βηβλεέμ…Ακούστε όμως την παράξενη χριστουγεννιάτικη ιστορία του μικρού Μπέν!

imagesV57UY32K

 

Μιά φορά και έναν καιρό σε μιά πόλη της Αθήνας ο μικρός Μπέν και οι φίλοι του παίζανε έξω στο χιόνι. Άρχισε να βραδιάζει και σιγά σιγά οι μαμάδες των παιδιών φωνάζανε τα παιδιά για να μπούν μέσα. Ο μικρός Μπέν όμως μπήκε τελευταίος σπίτι,γιατί φοβόταν ότι το χιόνι δε θα κρατούσε μέχρι την επόμενη μέρα και για αυτό ήθελε να φτιάξει κάτι που να το θυμάται για όλη του την ζωή! ΄Εφτιαξε λοιπόν ένα αγγελάκι! Ναι,ένα αγγελάκι! Συνήθως τα παιδιά φτιάχνουν χιονάθρωπους αλλά ο Μπέν ήθελε να κάνει τη διαφορά! Καθώς λοιπόν θαύμαζε το αγγελάκι απο χιόνι που είχε φτιάξει, κάτι μαγικό συνέβη! Επεσε ένα αστέρι απο τον ουρανό! Ένα πολύ φωτεινό αστέρι και ο ουρανός έλαμψε για μια στιγμή. Ο Μπέν είχε μείνει άφωνος! Είχε εντυπωσιαστεί απο αυτό το φαινόμενο…

 

Την επόμενη μέρα,λοιπόν,ξυπνάει γεμάτος χαρά! Κοιτάει έξω απο το παράθυρο και τι να δει; Ακόμα χιόνιζε! Όμως το αγγελάκι που είχε φτιάξει, άφαντο! Αναρωτιόταν τι απέγινε το αγγελάκι που είχε φτιάξει με τόσο κόπο και στενοχωριόταν πολύ ο Μπέν…

Όταν αργότερα κατέβηκε στην τραπεζαρία για το πρωινό του άλλη μια έκπληξη τον περίμενε!Γεμάτο κόσμο ήταν το σπίτι του και είδε την μητέρα του να κρατάει ένα μωρό στην αγκαλιά της! Την ρώτησε τότε ο Μπέν: <<Μαμά; που το βρήκες αυτό το μωράκι; είναι δικό μας; ή κανενός γνωστού μας;>> Η μητέρα του απάντησε: << Δέν ξέρω ποιανού είναι αυτο το μωράκι Μπέν, το βρήκα σήμερα το πρωί έξω απο την πόρτα μας, σε ένα καλαθάκι που είχε ένα σημείωμα πάνω και έγραφε: »Να το προσέξετε πολύ αυτό το μωράκι, γιατί είναι δώρο θεού!»>> .Ο Μπέν ξαφνιάστηκε! Είπε στην μαμά του τι είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ με το αγγελάκι. Η μαμά του είχε ένα προαίσθημα για αυτό.

 

Μετά απο λίγο καιρό το μάθανε τα κανάλια, το έδειξε η τηλεόραση και όλα τα μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία έψαξε, έψαξε ,αλλά δεν μπόρεσε να βρεί σε ποιον ανήκε αυτό το μωρό. Τέλος το κράτησε η οικογένεια του Μπέν. Το μωρό με τον καιρό μεγάλωσε και συμπεριφερόταν παράξενα, σαν άγιος! Με τον καιρό έκανε προσπάθειες να διδάξει στους συγγενείς και στους φίλους τον χριστιανισμό. Σιγά σιγά έχτισε ενα σχολείο στο οποίο δίδασκε το χριστιανισμό και το σωστό δρόμο στους ανθρώπους.

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η γέννηση του Χριστού

Ο Ιάσονας είναι ένα αγοράκι 6 ετών. Μία χιονισμένη μέρα, όταν γύρισε με τον μπαμπά του από το σχολείο στο σπίτι, άκουσε την μαμά του να μιλάει στο τηλέφωνο με την φίλη της την Μαρία. Μιλούσαν για ένα μωρό που γεννήθηκε σε μία μακρινή χώρα, σε μια σπηλιά.Το όνομα αυτού ήταν Ιησούς.

«Ιησούς; Τι περίεργο όνομα» σκέφτηκε, «Μα ποιος μπορεί να είναι αυτός;». Λίγο αργότερα άνοιξε την τηλεόραση. Είδε ότι και εκεί μιλούσαν για αυτό το μωρό. Και στο ράδιο το ίδιο. Ήταν πολύ περίεργος να μάθει ποιος είναι, έτσι όταν η μητέρα του έκλεισε το τηλέφωνο, έτρεξε κατευθείαν κοντά της.

»Μαμά; Ποιο είναι αυτό το μωρό για το οποίο μιλάνε όλοι; »,είπε.

»Σήμερα αγάπη μου γεννήθηκε ο Μεσίας των χριστιανών», απάντησε εκείνη.

»Και τι σημαίνει Μεσίας;» ,ρώτησε ο Ιάσονας.

»Αυτός που θα σώσει τον κόσμο μας από το κακό», αποκρίθηκε η μαμά του.

»Και πώς ξέρουμε ότι αυτό το μωρό είναι ο Μεσίας, μαμά;», αναρωτήθηκε ξανά.

»Έλα να σου δείξω», λέει η μαμά του και τον παίρνει από το χέρι.imagesT5E50FGC

Τον πάει στον υπολογιστή και του δείχνει ένα βίντεο. Τρεις περαστικοί είχαν βγάλει βίντεο με το κινητό τους τι συνέβαινε όταν γεννιόταν ο Ιησούς. Ένα μεγάλο φως υπήρχε πάνω από την σπηλιά. Δύο άγγελοι ήταν πάνω από το μωρό. Ήταν φανερό ότι το παιδί ήταν θαύμα.

Ο μικρός είχε μείνει έκπληκτος. Ήθελε να πάει να δει από κοντά αυτό το μωρό. Ήθελε να τον γνωρίσει. Ήθελε να γνωρίσει τον άνθρωπο που θα έκανε τον κόσμο καλύτερο.

Αλεξάνδρα Κερίμη

Μία σύγχρονη χριστουγεννιάτικη ιστορία

Ήταν μια κρύα νύχτα του χειμώνα. Σε λίγες ώρες θα ερχόταν το 2017. Όλοι είχαν αρχίσει τις προετοιμασίες. Παντού υπήρχαν στολισμένα σπίτια, οι δρόμοι είχαν γεμίσει πολύχρωμα φωτάκια και οι νοικοκυρές των σπιτιών έκαναν τις τελευταίες ετοιμασίες στο τραπέζι.

Όλοι η οικογένεια έχει μαζευτεί στο σπίτι μας. Οι παππούδες κάθονται στον καναπέ και παρακολουθούν τηλεόραση ενώ οι γιαγιάδες βοηθάνε την μαμά στην κουζίνα. Ο μπαμπάς έχει βγει έξω για να πάει να φέρει τα κρασιά από το σπίτι της θείας Ρίτας. Όλα τα ξαδέρφια μου είναι μαζεμένα στο δωμάτιο μου και παίζουν. Εγώ βοηθάω την αδερφή μου να ετοιμαστεί και σε λίγο θα πάμε να στρώσουμε το τραπέζι.

Η ώρα πέρασε και πήγε κιόλας 11:50. Σε εννέα λεπτά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Ξαφνικά ο παππούς Χάρης μας φωνάζει λέγοντάς μας πως το πρόγραμμα που έβλεπε με τον παππού Ηλία διακόπηκε από ένα έκτακτο δελτίο ειδήσεων. Έχουμε κάτσει τώρα όλοι και παρακολουθούμε με ανοιχτά τα στόματα. Ο Χριστός γεννήθηκε! Όλα τα κανάλια έχουν διακόψει τα προγράμματα τους και μιλούν για την ευχάριστη είδηση. Η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι πιο γιορτινή από ποτέ. Τότε κάτι περίεργο συνέβη. Η πόρτα χτύπησε και μπροστά μας εμφανίστηκε μία γυναίκα με ένα μωρό στην αγκαλιά. Η μαμά μου την κάλεσε να γιορτάσει μαζί μας. Κάτσαμε όλοι μαζί στο τραπέζι και αρχίσαμε να τρώμε. Μετά το δείπνο η γυναίκα μας ευχαρίστησε και έτσι απλά έφυγε. Το βράδυ πέρασε πιο ευχάριστα από όσο περίμενα.

imagesV3YTH7E7

Την επόμενη μέρα ξύπνησα και βρήκα κάτω από το δέντρο μας μία κάρτα. Την άνοιξα και μέσα έλεγε με μεγάλα γράμματα «Ευχαριστώ». Τότε η γυναίκα από χθες εμφανίστηκε. Μου είπε πως ήταν η Παναγία. Αρχικά δεν την πίστεψα, μα μετά θυμήθηκα τον τρόπο που εμφανίστηκε στο δωμάτιο. Τότε άρχισα να ακούω την μαμά μου να φωνάζει. «Χριστίνα …Χριστίνα ,σήκω….», την άκουγα να λέει και τότε ξύπνησα. Και κατάλαβα πως όλα ήταν ένα όνειρο. Το πιο περίεργο όνειρο που έχω δει.

Ραφαέλα Κερίμη

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top