ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ- HACHIKO

790f57b94b73f9f0cfb5eff57d5e3d25

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος ο λόγος που αισθανόμαστε την ανάγκη να παρακολουθούμε κινηματογραφικές ταινίες; Η πιο αυτονόητη απάντηση είναι πως μας προσφέρουν μία διέξοδο από τις καθημερινές μας σκοτούρες, ενώ αποτελούν μία καλή ομαδική ψυχαγωγική δραστηριότητα.’Ομως επειδή πολλοί άνθρωποι προτιμούν να κατεβάζουν παράνομες ταινίες από το διαδίκτυο, πολλά σινεμά αναγκάζονται να κλείσουν… Εγώ πάντως χαίρομαι να αποκτώ εμπειρίες μέσα από τον κινηματογράφο και σας συστήνω ανεπιφύλακτα την τελευταία ταινία που είδα.

Πρόκειται για το φιλμ ‘’Hachikο: η ιστορία ενός σκύλου’’. Αναφέρεται σε ένα σκυλάκι που χάθηκε κι ένας κύριος το πήρε στο σπίτι του. Παρότι η γυναίκα του δεν το ήθελε, αυτός ποτέ δεν το άφηνε έξω στο κρύο. Το φρόντιζε, το περιποιόταν και του έδειχνε την αγάπη του. Μια μέρα ο σκύλος ακολούθησε το αφεντικό του εκεί που στάθμευε το τρένο κι έτσι συνήθισε να τον περιμένει καθημερινά τα μεσημέρια στο ίδιο σημείο.Όταν ύστερα από χρόνια το αφεντικό πέθανε, το σκυλάκι συνέχισε να τον περιμένει, έως ότου πέθανε και το ίδιο περιμένοντας. Η ιστορία βασίζεται σε πραματικό γεγονός, όπως ενημερωθήκαμε στο τέλος· γι’ αυτό και οι άνθρωποι της περιοχής έφτιαξαν ένα άγαλμα για το σκύλο, ώστε να τον θυμούνται.

Η ταινία με συγκίνησε γιατί είμαι πολύ φιλόζωη και μου απέδειξε πως μπορείς να συνδεθείς με ισχυρούς δεσμούς φιλίας κι αφοσίωσης με τα ζώα. Ήταν και πολύ καλογυρισμένη, με καλούς ηθοποιούς, που έπαιζαν πολύ πειστικά, και ωραία τοπία. Πραγματικά την απόλαυσα!

Αβτζιάν Έλλη

Σχολιάστε

Top