Σας αρέσει να βγάζετε selfies;

imagesW31I70JU

Υπάρχει κάποιος από εμάς που δεν βγάζει selfies; Που δεν τις ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Αναρωτηθήκαμε γιατί τις θεωρούμε τόσο σημαντικές και διαπιστώσαμε μετά από ειλικρινή ενδοσκόπηση ότι στην ηλικία μας επιζητούμε να προβάλλουμε και να αναδεικνύουμε την ωραία εικόνα μας, συχνά – γιατί να το κρύψουμε άλλωστε- για να προσελκύσουμε το άλλο φύλο! Μας αρέσει εξάλλου να κοινοποιούμε στους φίλους μας πού βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν είναι ένα ενδιαφέρον μέρος, οπότε το πρόσωπό μας κάνει τη φωτογραφία πιο όμορφη.

Πρόσφατα όμως έπεσε στα χέρια μας ένα άρθρο (ΒΗΜΑgazino 11/12/16) που έκανε λόγο για τον κίνδυνο από το oversharing (υπερβολικό μοίρασμα), που υπονομεύει τις αληθινές εκτός διαδικτύου σχέσεις. Παράλληλα δείχνει έναν εγωκεντρισμό και μια αυταρέσκεια. Συνειδητοποιήσαμε ακόμη την πίεση και την αποξένωση που αισθανόμαστε μένοντας έξω από τις εμπειρίες των άλλων. Συχνά κίνητρο για το ανέβασμα μιας φωτογραφίας μπορεί να είναι από το να υποδαυλίσει το φθόνο, έως το να μεταδώσει την ατμόσφαιρα και το κλίμα. Γεγονός είναι ότι ο ναρκισσισμός των socialmedia στραγγίζει και την τελευταία σταγόνα ενσυναίσθησης.

Ομολογουμένως προβληματιστήκαμε, καθώς δεν είχαμε αντιληφθεί τις διαστάσεις του θέματος. Τώρα αν θα αλλάξουμε συνήθειες, μένει να το δούμε στο μέλλον.

Αβραμίδης Παύλος – Δημητριάδης Ευθύμης

Σχολιάστε

Top