Γιατί έχω το ποδήλατό μου…

images4V8D75IL

Το ποδήλατο αποτελεί την πιο αγαπημένη μου απασχόληση, γιατί μου προσφέρει την αίσθηση της ελευθερίας, με βοηθά πολύ στην ψυχολογική μου εκτόνωση και παράλληλα στην άθληση. Με κάνει να ξεχνώ ό,τι δυσάρεστο μου συνέβαινε στο παρελθόν, να σχεδιάζω και να αποφασίζω το μέλλον μου. Ταυτόχρονα αποτελεί κατά κοινή ομολογία το πιο υγιεινό μεταφορικό μέσο, που δεν επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για τις ωφέλειες που μας παρέχει η ποδηλασία, κατέγραψα ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, συμβάλλει στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερίνης, στον έλεγχο του βάρους, αλλά και στη μείωση κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων και διαβήτη. Επιπλέον η ποδηλασία βοηθάει στη σκέψη, τη μνήμη, στην κρίση και στη καλύτερη ρύθμιση των ορμονών, μετά από μόλις 15 λεπτά άσκησης.

Σε μια διαφήμιση πρόσφατα είδα ένα πρωτότυπο οικολογικό και εύχρηστο ποδήλατο – όχημα, ελληνικής πατέντας, που το ζήλεψα, καθώς είναι και ηλεκτρικό,οπότε ξεκούραστο, αφού δεν κάνεις απαραίτητα πετάλι, απλώς απολαμβάνεις τη διαδρομή. Όποιον τύπο όμως ποδηλάτου, τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Κωνσταντινίδης Χαράλαμπος

Σχολιάστε

Top