Ο Χορός στη ζωή μας

imagesADHB4LIW

Ένα χόμπυ, μια μορφή άθλησης, μια καλλιτεχνική ενασχόληση, που εξασφαλίζει καλή υγεία, ευεξία, καλή φυσική κατάσταση, όμορφο σώμα, ευγενική ψυχή, καλλιεργημένο πνεύμα, ωραία συμπεριφορά, εκτόνωση, διασκέδαση, αυτοπεποίθηση! Παρακάτω θα σας αναφέρω για τα δυο είδη χορού, στα οποία συμμετέχω κάθε εβδομάδα.

Λάτιν

Τους γνωρίζουμε ως λάτιν ή λατινοαμερικανικούς χορούς, οι ρίζες των οποίων όμως χάνονται πίσω στο χρόνο στα βάθη της Αφρικής. Η ρούμπα, το μάμπο, το τσα τσα τσα και η σάμπα αποτελούν τον κορμό των λάτιν χορών. Όποιος γνωρίζει τα βήματα των τεσσάρων αυτών ειδών είναι σε θέση να χορέψει οποιονδήποτε λάτιν χορό. Η σάλσα, αν και δεν ανήκει στους βασικούς χορούς, γνωρίζει εξαιρετικά μεγάλη απήχηση. Τόσο οι ευρωπαϊκοί , όσο και οι λάτιν χροίβασίζονται σε συγκεκριμένο σύστημα εκμάθησης ( έχουν δηλαδή το ίδιο βηματολόγιο σε όλο τον κόσμο).

Oriental

Οι ρίζες του; Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, το οριένταλ ξεκίνησε ως ανδρικός χορός. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε τον ακριβή τόπο προέλευσής του, το σίγουρο είναι ότι εκφράζει ανατολίτικη νοοτροπία και κίνηση. Ως προς τα χαρακτηριστικά του, σε αντίθεση με το χορό της κοιλιάς, με τον οποίο συγχέεται,το οριένταλ περιλαμβάνει κινήσεις για όλο το σώμα κι όχι μόνο την κοιλιακή χώρα. Είναι απίστευτα ρυθμικός με τον κύριο ρόλο να τον έχουν τα πόδια, που είναι υπεύθυνα για τις κινήσεις των γοφών. Φαίνεται ελεύθερος, όμως χρειάζεται κανόνες και τεχνική. Απαιτεί ευλύγιστο σώμα,ώστε να αποδίδεται όμορφα η κίνηση. Μην παραξενευτείτε λοιπόν, αν δεν είστε σε θέση να χορέψετε πριν τη συμπλήρωση 30-40 μαθημάτων.

Κουμπιά Μαρία

Σχολιάστε

Top