«Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουν• 26•21

Η ΦΟΝΙΣΣΑ

Το βιβλίο που επέλεξα ήταν ενδιαφέρον και έκρυβε μυστήριο. Η Φραγκογιαννού είναι μια δολοφόνος η οποία στην αρχή σκοτώνει την εγγονή της, επειδή θυμάται πώς είχε περάσει εκείνη την παιδική της ηλικία και δεν θέλει η εγγονή της να βιώσει τα ίδια. Έπειτα θέλει να πάει στο μοναστήρι και στο γυρισμό συναντάει δύο κορίτσια, τα παιδιά του Γιάννη του περιβολάρη κι επειδή η μητέρα τους είναι άρρωστη, δεν θέλει να είναι τα παιδά βάρος και τα πνίγει. Όταν η γυναίκα βγήκε έξω, η Φραγκογιαννού είπε πως πνίγηκαν μόνες τους και πήγε να τις σώσει. Στη συνέχεια, μετά την μπουγάδα με την κόρη της, βλέπει ένα κορίτσι να πέφτει στο πηγάδι, αλλά δεν πάει να την σώσει.

Αυτό το βιβλίο με έκανε να νιώσω αγωνία και αρκετές φορές φόβο για το πού μπορεί να φτάσει η Φραγκογιαννού. Παρόλα αυτά, ήταν ένα βιβλίο που μου τράβηξε την προσοχή και δεν βαρέθηκα καθόλου. Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας ήταν η Φραγκογιαννού, γιατί έκρυβε το μεγαλύτερο μυστήριο από όλους. Οι χαρακτήρες ήταν αρκετά αληθοφανείς. Το σημείο που μου άρεσε περισσότερο ήταν το σημείο που η αστυνομία την ανακάλυψε. Το μόνο πράγμα που δεν μου άρεσε τόσο, ήταν η τόση θλίψη που έκρυβε. Το μόνο πρόβλημα που είχα με χαρακτήρα, ήταν με την κόρη της Φραγκογιαννούς που ήταν λίγο αδιάφορη για την άρρωστη κόρη της.

Οι σκέψεις μου για το βιβλίο είναι πως πραγματικά αξίζει κάποιος να το διαβάσει, ώστε να καταλάβει πως ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Θα πρότεινα στους έφηβους και στους ενήλικες να το διαβάσουν και σε όσους αρέσει το μυστήριο της ανθρώπινης ψυχής και η περιπέτεια.

8/10

                                                                                           Ευστρατία Προκοπίου( Γ2)

Σχολιάστε

Top