ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΜΕΟΥΡΟ

 

Με βάση κράμπλ βανίλιας

Για τη βάση κράμπλ: 50 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο ,σε κομμάτια .100 γραμμάρια αλεύρι συκάλεως ,40 γραμμάρια καστανή ζάχαρη , 1 κτγ. σκόνη βανίλια.

Για την γκανάς φράουλα και σμέουρων: 350 γραμμάρια λευκή σοκολάτα,125 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο 75γρ.πουρές φράουλας (με 10% ζάχαρη)100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 20γρ. σιρόπι

 

 Εκτέλεση :Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 190 βαθμούς κελσίου.Βάλτε τα τσέρκια σε ένα ταψί στρομένο με αντικόλλητο χαρτί. Για το κράμπλ ,ανακατέψτε είτε με το χέρι είτε στον κάδο του μίξερ με τον γάτζο ,το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια,ώστε να σχηματίσουν σβώλους.Για να γίνει καλύτερο το κράμπλ ,περάστε το μείγμα από χοντρό κόσκινο. Μοιράστε το στα δυο τσέρκια και πιάστε το ελαφρώς. Ψήστε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10-15 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Για τη γκανάς ,ψιλοκόψτε τη σοκολάτα και το βούτηρο χωριστά. Ζεστάνετε ελαφρώς τους πουρέδες με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη, χύστε τους μέσα στη σοκολάτα και ανακατέψτε. Με ένα μπλέντερ χειρός, χτυπήστε μέσα και το βούτυρο, χωρίς να ενσωματώσετε αέρα.Χύστε την γκανάς επάνω από το κράμπλ και ψύξτε για δυο ώρες. Βάλτε τη κρέμα μασκαρπόνε μέσα στο κορνέ και διακοσμήστε τις τάρτες με σφαίρες κρέμας. Τοποθετήστε τα μαύρα ανάμεσα από τις σφαίρες και γαρνίρετε με τα φύλλα λουίζας.

images

Σπιτική-τάρτα-Φράουλα-με-κρέμα-φρέσκου-τυριού-Συνταγή

 

Αλέξανδρος - Ευθύμης – Κωνσταντίνος – Ε2

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης