League of Legends

ΑΠΟ: fourtoung - Φεβ• 23•16

Όπως όλοι ξέρουμε το League of legends είναι ένα online παιχνίδι της Riot Games για το οποίο δημιουργούνται τακτικά καινούριοι Champions (παίκτες). Αυτός είναι ο καινούριος Champion του league of legends ο Jhin ένας καλλιτέχνης που έχει ως τέχνη την εξουδετέρωση άλλων champions.  

JhinTheVirtuoso

Ο Τζιν συναρμολογεί το όπλο του και ενορχηστρώνει τη μεγάλη είσοδό του στο Φαράγγι. Είναι τελειομανής και μεθοδικός – ο πιο αργοκίνητος σκοπευτής του League έως τώρα. Όμως έτσι και βρεθείς στο οπτικό του πεδίο, ή σε πιάσει απροετοίμαστο, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις για να σωθείς από το αναπόφευκτο.

Κινήσεις

ΠΑΘΗΤΙΚΗ: ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Το όπλο του Τζιν – ο Ψίθυρος – έχει στη διάθεση του τέσσερις βολές, η τελευταία των οποίων πάντα προκαλεί καίριο χτύπημα και επιπλέον Ζημιά βάσει του ποσοστού της Ζωής που λείπει από τον αντίπαλο ήρωα. Αφού πυροβολήσει τέσσερις φορές, ο Τζιν ξαποσταίνει ένα λεπτό για να ξαναγεμίσει το όπλο του.

Οι καίριες του Τζιν προκαλούν λιγότερη Ζημιά και η Ταχύτητα Επίθεσης δεν κλιμακώνεται ανάλογα με την Ταχύτητα Επίθεσης. Αντί αυτού, ο Τζιν κερδίζει Ζημιά Επίθεσης για κάθε Ταχύτητα Επίθεσης ή Πιθανότητα Καίριου Χτυπήματος που κερδίζει μέσω αντικειμένων και ρούνων, ενώ τα Καίρια Χτυπήματα του δίνουν μια ώθηση κίνησης ανάλογα με την Ταχύτητα Επίθεσης.

Q: ΧΟΡΟΒΟΜΒΙΔΑ

Ο Τζιν πετάει μια χειροβομβίδα σε έναν κοντινό στοχευμένο αντίπαλο. Αφού η χειροβομβίδα προσγειωθεί την πρώτη φορά, αναπηδάει έως και τέσσερις ακόμη φορές σε άλλους κοντινούς αντίπαλους. Αν ένας αντίπαλος σκοτωθεί με την Χοροβομβίδα οι επόμενες αναπηδήσεις θα προκαλέσουν επιπλέον Ζημιά.

W: ΠΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παθητική: Οι αντίπαλοι ήρωες που χτυπήθηκαν από τις βασικές επιθέσεις του Τζιν, το Καθηλωμένο Κοινό ή οποιαδήποτε Ζημιά σύμμαχου ήρωα, παραμένουν στοχευμένοι για μερικά δευτερόλεπτα.

Ενεργή: Ο Τζιν ρίχνει μια βολή απίστευτης απόστασης που προκαλεί Ζημιά σε όλους τους εχθρικούς υπηρέτες και τον πρώτο αντίπαλο ήρωα που συναντάει στην πορεία προς τον στόχο. Εάν ο αντίπαλος ήρωας που δέχεται το χτύπημα έχει ήδη σημαδευτεί, ριζώνοντας τον για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ ο Τζιν κερδίζει μια ώθηση Ταχύτητα Κίνησης.

E: ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ

Παθητική: Η Ομορφιά του Θανάτου – Οι εκτελέσεις δημιουργούν ένα άνθος στο πτώμα που αποκαλύπτει και επιβραδύνει τους κοντινούς εχθρούς πριν ανατιναχτεί προκαλώντας ζημιά.

Ενεργή: Ο Τζιν τοποθετεί μια παγίδα στο έδαφος που γίνεται αόρατη αφού οπλιστεί. Οι αντίπαλοι ήρωες που θα την πατήσουν, την ενεργοποιούν και την αποκαλύπτουν, δημιουργώντας μια ευρύτερη ζώνη επιβράδυνσης, καθώς στοχεύονται και από την Προοικονομία. Μετά από μια σύντομη παύση, η παγίδα πυροδοτείται, προκαλώντας Ζημιά σε όλους τους εχθρούς στην ζώνη της έκρηξης.

R: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ

Ο Τζιν συναρμολογεί πλήρως το όπλο του προτού στοχεύσει στην κατεύθυνση του στόχου, αποκαλύπτοντας όλους τους σημαδεμένους στόχους σε τεράστια ζώνη εμβέλειας. Αφού γίνει αυτό, μπορεί να πυροβολήσει τέσσερις φορές, οι οποίες συγκεντρώνονται στον αντίπαλο ήρωα που πετυχαίνουν πρώτο, επιβραδύνοντας τον και προκαλώντας Ζημιά βάσει της Ζωής που τους λείπει. Η τέταρτη και τελευταία βολή του Τζιν με την Τελευταία Υπόκλιση προκαλεί αυξημένη Ζημιά και εγγυημένο Καίριο Χτύπημα.

ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ

Με το που ρυθμιστεί σωστά, ο Τζιν είναι χρησιμότατος στον έλεγχο των στόχων, χάρη εν μέρει και στις παγίδες του. Τοποθετώντας το Καθηλωμένο Κοινό στο ευκολότερο αντίπαλο μονοπάτι προς τον Δράκο. ο Τζιν καταφέρνει και προειδοποιεί την ομάδα του για τυχόν επικείμενες αφίξεις, καθώς μπορεί επίσης να ριζώσει τους στοχευμένους αντίπαλους junglers με την Προοικονομία. Ακόμη και στην περίπτωση που συνεχίσουν την προέλαση τους, ο Τζιν μπορεί να χρησιμοποιήσει την Χοροβομβίδα για να προκαλέσει Ζημιά σε αντιπάλους που κινούνται μαζί, προτού επιλέξει και ξεχωρίσει προσεκτικά τους στόχους τους με βασικές επιθέσεις. Είναι ανεπαρκής στο να εξασφαλίζει στόχους από μόνος του, καθώς η χαμηλή ταχύτητα επίθεσης του συμβάλλει σε αυτό, αλλά δίνει στην ομάδα του τεράστια ώθηση που ενδεχομένως θα οδηγήσει στην κατάκτηση των στόχων όταν σχεδιάζει και ετοιμάζει επιθέσεις στις περιοχές γύρω από αυτούς.

Και μετά υπάρχει και η Υπέρτατη του Τζιν. Η Τελευταία Υπόκλιση δίνει στον Τζιν και στην ομάδα του ένα τεράστιο προβάδισμα όταν ο Βιρτουόζος καταφέρνει να στήσει και να ετοιμάσει την κρυψώνα του σκοπευτή. Η ικανότητα αυτή έχει τεράστια εμβέλεια αλλά μόνο από συγκεκριμένη γωνία, ωθώντας τον Τζιν σε μερικούς υπολογισμούς όσο ψάχνει το πράσινο λοφίσκο του. Αν τοποθετηθεί πολύ κοντά θα γίνει εύκολος στόχος για τους αντίπαλους δολοφόνους, αν μπει πολύ μακριά, θα χάσει οποιαδήποτε χρησιμότητα αφού ξοδέψει την υπέρτατή του και αν τοποθετηθεί λάθος και κινδυνεύει να χάσει όλη την ορατότητα στη μάχη καθώς κινείται. Έτσι και πετύχετε την σωστή τοποθέτηση, ο Τζιν θα προκαλέσει πανικό από απόσταση, προτού κινηθεί για να αποτελειώσει τη μάχη.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΗΡΩΕΣ:

dariousΝτάριους, Ο Σύμβουλος της Νόξους

Ο Ντάριους και ο Τζιν είναι πολύ ασυνήθιστο ζευγάρι. Ενώ οι περισσότεροι σκοπευτές προκαλούν μεγαλύτερη Ζημιά από τους κολοσσούς, ο Ντάριους είναι τόσο καταπιεστικός που ο Τζιν βασικά μπορεί να συμπληρώσει τις δυνάμεις του απλά και μόνο χρησιμοποιώντας την Προοικονομία και την Τελευταία Yπόκλιση ενώ ο Ντάριους κάνει… αυτό που κάνει συνήθως. Να καρφώνει, δηλαδή.

nautilusΝότιλους , Ο Τιτάνας του Βυθού

Ένα από τα σούπερ τανκ με καταστολή του League, ο Νότιλους έχει αρκετές παγίδες, knock-ups και τεχνικές προσέγγισης για να εμποδίσει αντιπάλους που πάνε να φτάσουν τον Τζιν. Αυτό διατηρεί τον Βιρτουόζο ζωντανό, προφανώς, αλλά τον ενθαρρύνει κυρίως να πλησιάσει τον αντίπαλο και να προκαλέσει σοβαρή Ζημιά με τις βασικές επιθέσεις, κάτι που δεν θα επιχειρούσε ειδάλλως.

morganaΜοργκάνα, Η Έκπτωτη Άγγελος

Η Μοργκάνα είναι σούπερ δυνατή δίπλα στο Τζιν, καθώς έχει πληθώρα αξιόπιστων τεχνικών για να σημαδέψει τους αντιπάλους του. Το ιδανικό είναι Δεσμά του Σκότους με συνδυασμό την Προοικονομία, το οποίο ρημάζει τους περισσότερους εχθρούς. Αλλά ακόμη κι αν η Μοργκάνα στοχεύσει τον αντίπαλό της με το Ανίερο Χώμα, ο Τζιν θα έχει και πάλι ευκαιρίες να χρησιμοποιήσει το W του και να παγιδεύσει τον αντίπαλο για μια στιγμή, το οποίο δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για τα Δεσμά του Σκότους.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΗΡΩΕΣ:

Υασούο, Ο Ασυγχώρητοςyasuo

Η συγκέντρωση όλης της δύναμης του Τζιν μέσα σε τέσσερις φονικές σφαίρες πάει να πει ότι ήρωες που μπορούν να αποκρούσουν μια ή δύο από αυτές θα αφήσουν το ποσοστό Ζημιάς του Βιρτουόζου μισό. Και εδώ έρχεται ο Υασούο, ο οποίος εύκολα θα χρησιμοποιήσει το Τείχος Ανέμου πάνω στις βασικές επιθέσεις του Τζιν, προτού τον αποτελειώσει.

jarvanΤζάρβαν ο Δ’, το Υπόδειγμα της Ντεμάσια

Τέσσερις σφαίρες είναι συνήθως αρκετές για την κατατρόπωση των περισσότερων στόχων, αλλά όχι τον J4, θα πάρει τον Τζιν, θα τον σηκώσει και θα τον αποθέσει στο κέντρο ακριβώς του Κατακλυσμού. Όλα αυτά όσο φωνάζει «ΝΤΕΜΑΣΙΑΑΑΑΑΑ» πολύ, πολύ δυνατά, φυσικά.

 

Λούσιαν, Ο Μαχητής του Φωτός

lucian

Ο Λούσιαν αποτελεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο αγκάθι στο πλευρό του Τζιν. Όχι μόνο είναι αρκετά ευκίνητος για να αποφύγει τις περισσότερες ικανότητες του Τζιν με την Ανελέητη Καταδίωξη, αλλά έχει και πολλές ξαφνικές ωθήσεις. Άρα ενώ ο Τζιν υποχρεώνεται να στηριχτεί στις βασικές του επιθέσεις για να προκαλέσει εγγυημένη αλλά αργή Ζημιά, ο Λούσιαν μπορεί να κυνηγήσει τον Βιρτουόζο με την Λαμπρή Φλόγα προτού τρέξει για να δώσει πόνο με το Διαπεραστικό Φως. Αυτή δεν είναι και η αγαπημένη παράσταση του Τζιν.

http://eune.leagueoflegends.com/el/page/apokalypsi-iroa-tzin-o-virtoyozos

Βαγγέλης Πλιάκος & Γιώργος Φουρτούνας (Β5)

Σχολιάστε

Top