Νάπολη vs Γιουβέντους

ΑΠΟ: ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Φεβ• 23•16
Νάπολη vs Γιουβέντους

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τις δύο ομάδες στο «Σαν Πάολο» και αυτοί που τελικά πανηγύρισαν ήταν οι γηπεδούχοι. Με τον Ινσίνιε να ανοίγει το σκορ και τον Ιγουαΐν να σκοράρει στην επανάληψη, η Νάπολι επικράτησε με 2-1 της Γιούβε, για την οποία σκόραρε ο Λεμινά. Με 4-3-3 παρέταξε τους Βεζουβιάνι ο Μαουρίτσιο Σάρι που δεν υπολόγιζε στους Ντε Γκουζμάν και Ζούνιγκα, το 4-3-1-2 επέλεξε για τους Μπιανκονέρι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος δεν είχε τους Μαρκίζιο, Μάντζουκιτς, Κεντίρα, Ασαμόα, Λιχτστάινερ και Κάσερες, προτιμώντας για βασικό τον… Τζάτζα αντί του Μοράτα. Ελπίζουν σε ανάκαμψη από εδώ και πέρα οι Ναπολιτάνοι, ενώ σε πρωτόγνωρη κατάσταση βρίσκονται οι Μπιανκονέρι καθώς βγαίνουν εκτός διεκδίκησης τίτλου σε χρόνο-ρεκόρ!

Η Νάπολι προσπάθησε να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά με κάποια σουτ των Ιγουαΐν και Ινσίνιε, με το ματς να έχει αρκετά καλό ρυθμό και στο 14′ να έχει και την πρώτη καλή ευκαιρία… Ο Ντιμπάλα πέρασε ωραία την κάθετη για τον Τζάτζα, αυτός σούταρε με το δεξί και ο Ρέινα απέκρουσε, κρατώντας το 0-0. Οι δύο ομάδες έβγαιναν γρήγορα στην επίθεση και προσπαθούσαν για το γκολ, με τους γηπεδούχους να το ψάχνουν κυρίως από την αριστερή πλευρά τους με τον Ινσίνιε ενώ οι φιλοξενούμενοι πήγαιναν περισσότερο κατά μέτωπο, με τον Περέιρα να παίρνει πρωτοβουλίες. Αυτοί που πανηγύρισαν, τελικά, ήταν οι Ναπολιτάνοι, όταν οι Ινσίνιε-Ιγουαΐν συνεργάστηκαν ωραία στο 26′ και ο πρώτος με άψογο πλασέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0!

Η Γιουβέντους έπρεπε να αντιδράσει αλλά δεν έδειχνε να έχει τον τρόπο για να το κάνει καθώς οι Μπιανκονέρι μπερδεύονταν εύκολα και έτσι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Ο τραυματισμός του Ινσίνιε, που άφησε τη θέση του στον Μέρτενς στο 40′, ήταν πρόβλημα για τη Νάπολι αλλά το λάθος του Κουλιμπαλί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους θα ήταν μεγαλύτερο, αν ο Τζάτζα (που προτιμήθηκε από τον Μοράτα και έβγαινε συνεχώς οφσάιντ) δεν έκανε την λάθος επιλογή, αφήνοντας την ευκαιρία να πάει χαμένη…

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ίδια στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τη Νάπολι να προσπαθεί για κάτι καλό με ένα σουτ του Μέρτενς που κόντραρε στον Παντοΐν και την Γιουβέντους να απαντάει με ένα σουτ του Ντιμπάλα που κόντραρε στον Αλαν και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Το ματς ήταν ανοιχτό, όπως ανοιχτή ήταν και η Γιούβε στα μετόπισθεν λόγω των συνεχών λαθών που γίνονταν από τον Ερνάνες μπροστά από την άμυνα με κάτι αδύναμες πάσες… Μία τέτοια, όπως έπρεπε να γίνει, εκμεταλλεύτηκε στο 62′ ο Ιγουαΐν για να πατήσει περιοχή και να γράψει το 2-0! Αμέσως μετά την σέντρα, βέβαια, υπενθύμισε και η Νάπολι ότι μπορεί να κάνει κι αυτή λάθη, με αποτέλεσμα ο Ντιμπάλα να γυρίσει από αριστερά και ο Λεμινά, αφού η μπάλα πέρασε από όλους, να πλασάρει και να μειώσει άμεσα (2-1).

Ο Αλέγκρι έβγαλε τον Ερνάνες για να βάλει τον Κουαδράδο (64′) και λίγα λεπτά (70′) έβγαλε και τον Ντιμπάλα για να περάσει στο ματς τον Μοράτα, ο οποίος στο 73′ άγγιξε την ισοφάριση με το ωραίο σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής και το οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Σάρι απάντησε με την είσοδο του Νταβίντ Λόπεθ αντί του Χάμσικ και η Νάπολι έπαιζε για να κρατήσει το σκορ, με την Γιουβέντους να είναι συνεχώς μπροστά. Οι Μπιανκονέρι προσπαθούσαν για την ισοφάριση αλλά έδειχναν ότι περισσότερο ήθελαν να βάλουν και λιγότερο ήξεραν πώς ακριβώς θα το κάνουν αυτό…

Ετσι, οι γηπεδούχοι κράτησαν το τρίποντο και ελπίζουν από εδώ και πέρα να βρουν και σταθερότητα ενώ οι φιλοξενούμενοι ελπίζουν να γίνουν και λίγο… ασταθείς γιατί προς το παρόν είναι σταθεροί στα αρνητικά αποτελέσματα.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλαν, Ζορζίνιο, Χάμσικ (80′ Νταβίντ Λόπεθ), Καγεχόν, Ιγουαΐν (85′ Γκαμπιαντίνι), Ινσίνιε (40′ Μέρτενς).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Παντοΐν (89′ Αλεξ Σάντρο), Εβρά, Λεμίνα, Περέιρα, Πογκμπά, Ερνάνες (64′ Κουαδράδο), Τζάτζα, Ντιμπάλα (70′ Μοράτα).

Γιάννης Κονταξής (Γ2)

Σχολιάστε

Top