Planetside2

ΑΠΟ: ΤΣΙΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ - Απρ• 25•17

About : Το Planetside2 είναι ένα MMO FPS (Massively Multiplayer Online First Person Shooter) game μοναδικό στο είδος του.

Αυτό το παιχνίδι είναι πραγματικά ένα οργανωμένο χάος καθώς κάθε server χωράει περίπου 2.000 παίχτες σε αντίθεση με τα περισσότερα shooter. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βοηθήσεις την αυτοκρατορία σου να κατακτήσει μια από τις 5 ηπείρους που υπάρχουν. Ξεκινώντας ο παίχτης φτιάχνει έναν χαρακτήρα διαλέγοντας μέσα από τρεις μοναδικές αυτοκρατορίες: την Terran Republic, την New Conglomerate και την Vanu Sovereignty…

Empires

Terran Republic: Σύμφωνα με το backstory του παιχνιδιού, η Terran Republic ήταν το πρώτο καθεστώς στον πλανήτη Auraxis. Εplanetside2ίναι η πιο οργανωμένη στρατιωτική ‘μηχανή’ του πλανήτη και οι αρχές της είναι η Τιμή και το Καθήκον. Τα όπλα και τα οχήματά τους βασίζονται στην ταχύτητα και χαρακτηρίζονται από το κόκκινο χρώμα των στολών τους.

 New Conglomerate: Αυτή η Faction είναι ηplanetside3 πρώτη που διασπάστηκε από την Terran Republic. Σκοπός τους είναι να πάρουν εκδίκηση από τo τυρρανικό καθεστώς της Terran Republic. Τα όπλα τους βασίζονται στο damage και τα οχήματά τους στις καλύτερες πανοπλίες σε συνδυασμό με μεγάλη δύναμη πυρρός. Τα λόγια τους είναι ‘ελευθερία ενάντια στην καταπίεση’ και αναγνωρίζονται από τις ανοιχτές μπλε και κίτρινες πανοπλίες τους.

Vanu Sovereignty: Η τελευταία Faction που διασπάστηκε από την Terran Republic. Οι επιστήμονες της Vanu ανακάplanetside4λυψαν εξωγήινη τεχνολογία στον πλανήτη. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούν  λέιζερ αντί για σφαίρες. Τα όπλα και τα οχήματά τους βασίζονται στην ακρίβεια από μακρινές αποστάσεις. Χαρακτηρίζονται από τις μαύρες και μοβ στολές τους. Τα λόγια τους είναι ‘η Τεχνολογία ισοδυναμεί με  ισχύ’.

Generally

Vehicles: Το Planetside2 είναι ένα παιχνίδι με έναν μεγάλο αριθμό οχημάτων (9) που χωρίζονται σε οχήματα ξηράς και αέρα και διαφέρουν σε χρήσεις.

Classes: Το παιχνίδι έχει 6 (Infiltrator, Light Assault, Engineer, Combat Medic, Heavy Assault και MAX) διαφορετικά classes με το κάθε ένα να έχει διαφορετικό σκοπό στο πεδίο της μάχης. Σκοπός είναι όλοι οι παίχτες με τα διαφορετικά classes να συνεργάζονται για καλύτερες επιδόσεις.

Customization: Όλοι οι παίχτες έχουν άπειρα περιθώρια να φτιάξουν τον χαρακτήρα τους όπως τους ταιριάζει. Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά όπλα, κράνη και camos που επιτρέπουν στον παίχτη να φτιάξει ένα μοναδικό avatar για τον εαυτό του. Κάποια όμως features όπως τα κράνη και τα camos δεν είναι δωρεάν και το πιθανότερο είναι κάποιος να ξοδέψει λεφτά μέσω paysafe ή credit card.

Closing thoughts: Το Planetside2 είναι ένα ομαδικό παιχνίδι για πάρα πολλούς παίχτες. Κάθε ένας παίχτης στηρίζει τους άλλους και λειτουργούν μαζί για έναν ανώτερο σκοπό. Υπάρχουν πολλά περιθώρια customization όμως για πολλά από αυτά χρειάζονται χρήματα ή μηνιαία συνδρομή. Το παιχνίδι όμως μπορεί να παιχτεί και τελείως δωρεάν. Το παιχνίδι είναι πολύ ωραίο και διασκεδαστικό ειδικά αν το παίζετε με φίλους.

Final  Rating:  8,5/10

Ευχαριστώ που αφιερώσατε τον χρόνο να διαβάσετε το παραπάνω άρθρο

Αντίο..

Χρήστος-Μιχαήλ Τσιόλας (Β5)

Σχολιάστε

Top