ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!!

ΑΠΟ: ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Μαρ• 12•17

snow1 Επιτέλους! Μετά από πολλά χρόνια το χιόνι επέστρεψε για τα καλά στην Ελλάδα το διήμερο 10-11 Ιανουαρίου του 2017. Τελευταία φορά που χιόνισε ήταν Δεκέμβρης του 1988. Ξημέρωνε 16 Δεκεμβρίου. Οι προβλέψεις μιλούσαν για καταιγίδα, για κακοκαιρία, κανείς όμως δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα συνέβαινε. Άρχισε να χιονίζει απότομα και δυνατά. Και μετά χιόνιζε τρεις ολόκληρες μέρες με δυνατό άνεμο και ριπές Βαρδάρη στα 130Km/h! Η φονική επέλαση του κύματος «Αριάδνη», όμως, εκτός από τα ξέγνοιαστα παιχνίδια και τις άπειρες βουτιές στον πάγο επέφερε και ολέθριες επιπτώσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη την όλη μας.

Όταν άρχισε να χιονίζει, όλοι βγήκαμε στους δρόμους να παίξουμε και να διασκεδάσουμε με το χιόνι. Παίξαμε χιονοπόλεμο, φτιάξαμε χιονανθρώπους και κάναμε αγγελάκια στο χιόνι. Μας ευχαρίστησε ακόμη περισσότερο το ότι τα σχολεία παρέμsnow3ειναν κλειστά μια επιπλέον εβδομάδα λόγω του χιονιού και των προβλημάτων που επέφερε ο χιονιάς και η παγωνιά των προηγούμενων ημερών.

Εκτός όμως από τα χαρούμενα παιχνίδια η κακοκαιρία αυτή άφησε πίσω της εκατοντάδες προβλήματα. Πολλά σχολεία υπέστησαν ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης εξαιτίας της παγωνιάς όπως και στη θέρμανση. Ομοίως, πολλά νοικοκυριά έμειναν χωρίς νερό και θέρμανση για πολλές ημέρες με αποτέλεσμα να ξεπαγιάζουν. Επειδή δημιουργήθηκε πρόβλημα στην υδροδότηση, γινόταν συχνά διακοπές νερού σε πολλά σημεία της πόλης, πράγμα που δυσκόλεψε αρκετά νοικοκυριά με τις δουλειές του σπιτιού. snow2Επίσης, αν και από πολλούς θεωρείται ασήμαντη λεπτομέρεια, ως συνέπεια αυτής της κακοκαιρίας, πολλά αδέσποτα ζώα παρέμειναν μόνα και αβοήθητα μέσα στο κρύο και το χιόνι . Επιπλέον, ένα μεγάλο πρόβλημα που μας απασχόλησε τις μέρες εκείνες, ήταν η στέγαση όλων των προσφύγων, διότι οι περισσότεροι καταυλισμοί δεν διέθεταν οροφή, θέρμανση και οι συνθήκες διαβίωσης έγιναν δυσκολότερες απ’ ότι ήδη ήταν για αυτούς τους ανθρώπους. Πέρα από αυτά, οι περισσότεροι νέοι απόλαυσαν βόλτες και παιχνίδια στο χιόνι το διήμερο αυτό, πράγμα που πολλοί δεν το είχαν ξαναζήσει.

Φασούλας Κώστας Γ4

Πηγή: parallaximag.gr

 

Σχολιάστε

Top