ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ

ΑΠΟ: totsikasdi - Απρ• 25•17

adetocubo1Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής νιγηριανής καταγωγής. Έχει ύψος 2,11 μ.[1] και αγωνίζεται για τους Μιλγουόκι Μπακς και την Εθνική Ελλάδος. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ως παίκτης του Φιλαθλητικού. Κατόπιν επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ στη θέση 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς το 2013, όπου και εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, και σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος του NBA.[]Έχει τον αριθμό 34 στην φανέλα του, και το αγωνιστικό παρατσούκλι του είναι The Greek Freak.

Το 2017 κλήθηκε για πρώτη φορά να συμμετάσχει ως βασικός στον αγώνα NBA All Star του 2017. Σε ηλικία 22 ετών και 74 ημερών, ήταν έως το 2017 ο νεαρότερος ξένος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ ο οποίος ξεκίνησε βασικός στην πρώτη πεντάδα σε αγώνα NBA All-Star, καθώς και ο πρώτος Έλληνας παίκτης με την ιδιότητα αυτή.

Ο Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 1994, και είναι παιδί μεταναστών από το Λάγος της Νιγηρίας. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Φράνσις, παρέμεινε πίσω στο Λάγος με τον παππού και την γιαγιά του.

Οι γονείς του απέκτησαν άλλα 3 αγόρια στην Ελλάδα, τον Θανάση, τον Κώστα, και τον Αλέξη. Ο πατέρας του Αντετοκούνμπο ήταν πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Νιγηρία.adetocubo2

Έχει καταφέρει πάρα πολλά για την ομάδα του αγωνιζόμενος στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ όλου του κόσμου το NBA.Από την μέρα που επιλέχθηκε στους Μπάκς η βασική πενταδά  περιλαμβάνει (σχεδόν πάντα) το νούμερο της φανέλας και το όνομά του.

Ελπίζουμε να συνεχίζει να χαρίζει όμορφες στιγμές μπάσκετ σε όλο μπασκετικό κόσμο και όχι μόνο.

Δημήτρης Τότσικας

Α5

 

Σχολιάστε

Top