«Φεστιβάλ Παιδείας Καλαμαριάς…οι μαθητές σε δράση»

ΑΠΟ: ΓΕΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - Μάι• 02•18

Για 8η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε, στο Δημοτικό θέατρο της οδού Χηλής, από τις 7 έως τις 15 Μαρτίου, το «Φεστιβάλ Παιδείας Καλαμαριάς».

φεστιβαλ παιδειας 2

Οι μικροί μαθητές, με τη ζωντάνια και το κέφι τους, παρουσίασαν τις δραστηριότητες των σχολείων τους,  ανέδειξαν το ταλέντο τους και το δημιουργικό τους πνεύμα. Το σχολείο μας συμμετείχε με παρουσιάσεις διαφόρων καινοτόμων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται τη φετινή χρονιά. Δεν θα μπορούσε να λείπει βέβαια και η εφημερίδα μας… Συμμετείχαμε ως ρεπόρτερ της διοργάνωσης, καταγράφοντας σε βίντεο και φωτογραφίες τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των συμμαθητών μας!

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 1.300 μαθητές από ένα Νηπιαγωγείο, 12 Δημοτικά Σχολεία, 4 Γυμνάσια  ένα Λύκειο και το ΕΠΑΛ και στόχος του Φεστιβάλ ήταν η καλλιέργεια της πολιτισμικής συνείδησης αλλά και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ  λειτούργησε στο φουαγιέ και στην αίθουσα του θεάτρου,  έκθεση εικαστικών και άλλων δημιουργιών των μαθητών των 1ου , 4ου, 5ου και 8ουδημοτικών σχολείων, του 3ου γυμνασίου και του 3ου λυκείου.

Γεράκη Γεωργία Α1

Χιώτη Μαργαρίτα Α3

 

 

Σχολιάστε

Top