Παιχνίδια στο Διαδίκτυο

Τι νέο υπάρχει στο online gaming;

Παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας

occulus rift games

Παιχνίδια όπως το Google Cardboard ή το Occulus Rift, προσθέτουν μία ακόμα διάσταση στο online gaming, καθώς επιτρέπουν στο χρήστη να βυθιστεί σε μία εμπειρία που μοιάζει αληθινή, διεγείροντας την ακοή ή την όρασή τους. Συνήθως, ο παίκτης θα πρέπει να φορά ένα ακουστικό για να βιώσει την εμπειρία των εικονικών παιχνιδιών πραγματικότητας.

Παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας

pokemonGo

Αυτό το είδος παιχνιδιών διαδίδονται όλο και περισσότερο, με παιχνίδια όπως το Pokemon Go να οδηγούν τους χρήστες από το σπίτι στους δρόμους, ενώ παράλληλα παίζουν. Τα παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας λειτουργούν με ηλεκτρονικές αναβαθμίσεις στην υπάρχουσα πραγματικότητα, επιτρέποντας στους παίκτες να αλληλοεπιδρούν με αυτή. Οι παίκτες θα «δουν» πράγματα, τα οποία αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι αληθινά, αλλά τους βοηθούν να συνεχίσουν το παιχνίδι.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το διαδικτυακό παιχνίδι:

oGames

Όπως και τα offline παιχνίδια, έτσι και τα διαδικτυακά παιχνίδια ή οι εφαρμογές μπορούν να έχουν εκπαιδευτικά παιχνίδια και να χρησιμοποιηθούν για να αναπτύξουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την ομαδική εργασία και την κατανόηση.
⦁ Παραδοσιακά τα παιχνίδια μπορούν να αγοραστούν από καταστήματα στη μορφή CD-ROM για τη χρήση σε υπολογιστή ή άλλη κονσόλα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται όλο και περισσότερο η αγορά μέσω διαδικτύου.
⦁ Η διαδικτυακή σύνδεση που προσφέρει ένα παιχνίδι δίνει στο χρήστη μία νέα δυνατότητα, καθώς επιτρέπει την αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες ανά τον κόσμο.
⦁ Τα παιχνίδια πολλαπλών χρηστών επιτρέπουν τη συνομιλία μεταξύ αντιπάλων που στις περισσότερες περιπτώσεις δε γνωρίζονται μεταξύ τους. Αυτό έχει πολλά προτερήματα, αλλά μπορεί να δημιουργήσει διάφορα θέματα, όπως είναι η διαφορά ώρα στους χρήστες που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, η οποία μπορεί να τους οδηγήσει στο να ξενυχτήσουν για να παίξουν με τον αντίπαλό τους. Επιπλέον, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό να μην αποκαλύπτονται προσωπικές πληροφορίες και η συζήτηση να επικεντρώνεται μόνο στο παιχνίδι.
Πηγή: Childnet

https://www.childnet.com/parents-and-carers/hot-topics/gaming

Συντάκτης:

Σάντο Ρέις

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης