Συνεργασία Μουσικού Σχολείου Ρόδου με οικογένεια Αναγνωστή

programma-sxolikon-drastiriotiton-11

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία έλαβε χώρα την Παρασκευή 2 Μαΐου, στην εκδήλωση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Β/θμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ροδίνι».

Παιδιά του Μουσικού Σχολείου παρουσίασαν τραγούδια παρμένα από τη μεγάλη συλλογή παιδικών βιβλίων της οικογένειας Αναγνωστή. Έγινε έτσι η πρώτη δημόσια παρουσίαση μιας προσπάθειας να μελετηθούν και να αναβιώσουν τραγούδια για παιδιά, γραμμένα τα τελευταία 150 χρόνια.

Το υλικό προέρχεται από, την εντυπωσιακή σε αριθμό και ποιότητα, συλλογή παιδικών και εφηβικών βιβλίων της οικογένειας Αναγνωστή, που αριθμεί πάνω από δέκα χιλιάδες (10.000) τίτλους λογοτεχνικών βιβλίων, ανάμεσά τους και ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων με παρτιτούρες παιδικών τραγουδιών. Τα τραγούδια αυτά γράφτηκαν για τα ελληνόπουλα σε ποίηση μεγάλων ποιητών και μελοποίηση σπουδαίων συνθετών, κατά το 19ο και 20ο αιώνα. Η αξία των τραγουδιών αυτών για την παιδεία μας είναι διαρκής και διαχρονική.

Τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην παρουσίαση είναι τα εξής: Ζάγορα Τσαμπίκα, Ζαχαρία Βασιλική, Μιχαήλου Μαρία, Βασιλώττου Αργυρώ, Γακούδη Νένα, Γκούμα Άννα, Γριβογιάννη Φλώρα, Σωτήρχου Κατερίνα, Διακανθού Σταυρούλα, Στάτης Νίκος, Αναστασίου Κατερίνα, Βογιατζόγλου Αρετή, Καψιμάλη Μιχαέλα, Κιόσια Ελένη, Κυπριώτη Σεβαστιανή, Λουτσιού Ευτυχία, Παπανικόλα Ελευθερία, Πονίρη Ειρήνη, Σπανού Ευαγγελία, Αθανασιάδη Μαρία, Κωνσταντάκη Ελεάνα, Πολυταρίδη Βάσω, Τσαγκάρη Άννα-Ραφαέλλα, Παπαγεωργίου Μαρία και Ροχάνι Νούρα. Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος είναι οι κ. Μιχάλης Καλαεντζής και Σαράντος Θεοδωρόπουλος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συλλέκτες από την Αθήνα, που εμπιστεύτηκαν το σχολείο μας για την αξιοποίηση αυτού του μουσικού πλούτου, που συγκέντρωσαν στη διάρκεια 30 και πλέον ετών και υποσχόμαστε ότι θα ακολουθήσουν και πολλές ακόμα σχετικές εκδηλώσεις.

 

Σχολιάστε

Top