Συγκλονιστικές ιστορίες με μοναδικές δακτυλήθρες

Από τους Μαριλένα, Μάρω, Ευαγγελία και Κώστα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23/2/2024

Σήμερα, 23 Φεβρουαρίου 2024, στο σχολείο μας έγινε η βράβευση της καλύτερης ιστορίας.

Όμως όλα ξεκίνησαν λίγες μέρες πριν, όταν η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, η κυρία Έλενα Σακελλάρη, πρότεινε στις τρεις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού (Δ, Ε και Στ) να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό. Να γράψουν μια ιστορία για μια δαχτυλήθρα από την ιδιαίτερη συλλογή με δακτυλήθρες της Διευθύντριάς μας της κας Θεοδοσίας, μιας και ήταν η Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής γλώσσας.

Έτσι τα παιδιά εμπνεύστηκαν από τα σχέδια των πορσελάνινων δαχτυλήθρων και ξεκίνησαν την προετοιμασία για την ιστορία που απεικονίζει η δαχτυλήθρα που διάλεξαν. Με την καθοδήγηση και τις συμβουλές  των δασκάλων τους  ετοίμασαν τις πρωτότυπες ιστορίες τους.

Μέσα στην εβδομάδα η Διευθύντριά μας είχε επικοινωνήσει με την κριτική επιτροπή δηλαδή την κα Κωνσταντοπούλου Δέσποινα (Σχολική Σύμβουλο), την κα Κασάπα Δέσποινα (Διευθύντρια του 9ου ΔΣ Αλίμου και Συγγραφέα) και τον κ Νίκο Καμήλο (Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων). Έτσι  την Παρασκευή επισκέφτηκαν στο σχολείο μας. Τους υποδεχτήκαμε και τους οδηγήσαμε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, όπου κάθισαν στις θέσεις τους και περίμεναν με ανυπομονησία.

Οι εθελοντές της βιβλιοθήκης μοίρασαν τις ιστορίες στην κριτική επιτροπή. Οι κριτές άρχισαν να διαβάζουν τα θέματα γεμάτοι περιέργεια, ενθουσιασμό και ανυπομονησία. Μετά από λίγο ήρθε η στιγμή των αποκαλύψεων. Όλοι είναι καθισμένοι και μπροστά τους ήταν η κριτική επιτροπή. Οι κριτές άρχισαν να εκφράζουν την φιλικότητά τους  και το ενδιαφέρον προς τις ιστορίες των παιδιών.

Λίγη ώρα αργότερα άρχισαν να ανακοινώνουν τους νικητές. Αρχίζοντας με το Δ1 που νικήτρια ήταν η Χαρά Βαμβακούση. Σειρά  είχε το Δ2 με νικήτριες  την Ελένη, τη Βασιλική και την Τζώρτζια.

Συνεχίζουμε με το Ε1 με νικητή τον Γιώργο Δασκαλόπουλο  και το  Ε2 που νικήτριες  ήταν  η Ράνια και η Κωνσταντίνα. Κατόπιν ήταν το ΣΤ1 με νικήτριες  τη Μαρία και τη Χριστίνα. Σειρά είχε το ΣΤ2 που νικήτρια ήταν η Νεφέλη για την καλύτερη ιστορία και για το καλύτερο κολάζ του ΣΤ2 η Έφη.

Λοιπόν αγαπητοί μας αναγνώστες, ελπίζουμε να ενημερωθήκατε για την καινούργια μας δράση. Να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα!!!

 εικ3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης