Χριστουγεννιάτικες Συνταγές

 

 

 

truffe

Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια

                                                 ΥΛΙΚΑ:
7-8 φέτες κέικ (περισσεύματα)
1 κρέμα γάλακτος (250 ml)
1 κουταλιά  της σούπας ζάχαρη
τρούφα μαύρη
χρωματιστή και διάφανη μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε λεκάνη θρυμματίζω τις φέτες του κέικ ενώ παράλληλα στο μουλτι ρίχνω την κρέμα γάλακτος και την χτυπάω μέχρι να πήξει. Μετά ρίχνω και την ζάχαρη και χτυπάω λίγο ακόμα. Κατόπιν ρίχνω την κρέμα στην λεκάνη με τα κέικ και ανακατεύω. Βάζω στο ψυγείο για λίγο μέχρι να παγώσει το μίγμα, μετά το βγάζω και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω κανονικές ποσότητες και πλάθω τρουφάκια.
Τέλος, τα κυλώ στην τρούφα και τα κόβω μικρά κομμάτια μεμβράνης για να τυλίξω τα τρουφάκια μου…
καλή επιτυχία!!!!!
Πηγή: http://syntages.matia.gr

 

 

Μοναδικοί σοκολατένιοι κουραμπιέδες με OREO

Υλικά:
50γρμ. OREO
170γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75γρμ. άχνη ζάχαρη
25γρμ. κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
120γρμ. βούτυρο μαλακό
1 μεγάλο αυγό
200γρμ. λιωμένη κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα OREO σε σκόνη.
κοσκινίζουμε το αλεύρι, την άχνη, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι. Τα βάζουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Χτυπάμε με το πιρούνι το αυγό και το προσθέτουμε. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ χειρός. Μόλις ενωθούν σε ζύμη, σταματάμε το χτύπημα. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα. Γεμίζουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως.
κόβουμε στην λαμαρίνα μικρούς κουραμπιέδες με 6 εκ. μήκος.
Δίνουμε  σχήμα «ς» τελικό.
ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 15΄-20΄. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Βουτάμε τον μισό κουραμπιέ στην λιωμένη κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα.
Αφήνουμε σε σχάρα ‘η λαδόκολλα να κρυώσουν.
Διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί.

καλή επιτυχία !!!!

Πηγή: http://argiro.gr/Recipe

 

kourampiedesoreo

Σχολιάστε

Top