Τα φασιστοειδή διατείνονται πως πας μη Έλλην βάρβαρος

ΑΠΟ: 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - Μάι• 19•18

vandalismoi-sxoleio-kriti

Βανδαλισμοί σε σχολείο που διδάσκονται Αλβανικά…..

Τα φασιστοειδή διατείνονται πως πας μη Έλλην βάρβαρος. Και για να το αποδείξουν, βανδάλισαν ένα Γυμνάσιο στα Χανιά της Κρήτης, που είχε πάρει την απόφαση να γίνονται μαθήματα αλβανικών σε παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών.

Οι δράστες -των οποίων η ταυτότητα παραμένει άγνωστη- εισέβαλαν στο κτίριο, έσπασαν και κατέστρεψαν αντικείμενα από το σχολικό εξοπλισμό, πετώντας κάποια έξω στο προαύλιο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Το συγκεκριμένο σχολείο είχε γίνει στόχος επιθέσεων και βανδαλισμών, στο πρόσφατο παρελθόν, προκειμένου να μη γίνουν τα απογεύματα της Κυριακής μαθήματα αλβανικής γλώσσας, στις αίθουσές του. Υπήρχαν μάλιστα έντονες αντιδράσεις μιας μειοψηφικής μερίδας γονιών και μαθητών, που οδήγησαν σε παραίτηση ένα διευθυντή, και σε σχετική ψηφοφορία μεταξύ των μαθητών, που αποφάσισαν να γίνονται κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο τους.thumbnail2

Παρόλα αυτά, κάποια φασιστοειδή δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την απόφαση και φρόντισαν να το δείξουν, μαζί με πατροπαράδοτες αξίες που τους διακατέχουν, όπως φιλοξενία, δημοκρατία κι άλλα τέτοια, παρμένα κατευθείαν από την παιδεία και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων, από τους οποίους τελικά κράτησαν μόνο τον… αρχαιοελληνικό χαιρετισμό (όπως βαφτίζουν το φασιστικό χαιρετισμό, με το υψωμένο χέρι).

( Οι φωτογραφίες είναι από τα «Χανιώτικα Νέα»)

                                                                                                      Σεβαστού Αγγελική – Γ3

Top