Συνέντευξη Παντελής Θαλασσινός

ΑΠΟ: 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - Ιουν• 27•22

thalassinos

Τα σμυρναίικα  τραγούδια ποιος του τα `μαθε;

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός μας έχει αρμενίσει αποδεικνύοντας το αυτονόητο…

Όταν υπάρχει μεράκι και έμπνευση , το καλό, το όμορφο ,το ποιοτικά , η αισθητική με την κοινωνική ευαισθησία , αποκτά μελωδική ανάταση και η πιο στείρα μας καθημερινότητα…

Ακριβοθώρητος καθώς επιμένει να παραμένει για μεγάλα διαστήματα στην επαρχία και να αποφεύγει τη δημοσιότητα μας έκανε την τιμή και χαρά να επισκεφτεί το σχολείο μας. Μας τραγούδησε με την κιθάρα του, όλοι συγκινηθήκαμε σιγοψιθυρίζοντας μαζί του..

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και εμείς βέβαια δεν αργήσαμε να τον πλησιάσουμε . Ιδιαίτερα φιλικός και ευγενικός μας μίλησε για τη μουσική

1) Πώς ξεκινήσατε;

Ξεκίνησα πολύ μικρός παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας εύκολα τραγούδια. Μερικοί μουσικοί από το κέντρο που δούλευε ο πατέρας μου, στη Χίο, με βοήθησαν στα βασικά και μετά έπαιζα απλά πράγματα σε μπουάτ.

2) Ήταν όνειρο ζωής;

Όχι ακριβώς. Την αγαπούσα την μουσική χωρίς αναγκαστικά να έχω σκεφτεί να την ακολουθήσω επαγγελματικά. Βέβαια, νιώθω μεγάλη ικανοποίηση, έκπληξη και χαρά, που έκανα επάγγελμα αυτό που αγαπούσα και ήταν χόμπι μου.

3) Αποτέλεσαν οι γονείς σας έρεισμα στην απόφαση σας για την μουσική;

Ο πατέρας μου αγαπούσε την μουσική χωρίς να είναι μουσικός και χωρίς κάποια μαθήματα. Μας αγόρασαν με τον αδερφό μου κιθάρα για εξάσκηση σε πολύ μικρή ηλικία και παρ’ότι δεν ήταν εύκολο να μου πουν να γίνω μουσικός, με συμβούλεψαν να ακολουθήσω το όνειρό μου.

4) Υπάρχει κάτι για το οποίο έχετε μετανιώσει και θα θέλατε να αλλάξετε;

Θα ήθελα να μην αφιέρωνα τόσο πολύ χρόνο στη δουλειά μου και να είχα την δυνατότητα να κάνω πράγματα που είναι πολύ απλά και καθημερινά, αλλά μου λείπουν. Ωστόσο δεν θέλω να βαρυγκωμώ για πράγματα, που άλλοι θα θεωρούσαν μεγάλη τύχη τους. Δεν θέλω να είμαι αχάριστος απλά θα ήθελα να έχω λίγο περισσότερο χρόνο για τα καθημερινά πράγματα που αγαπάω.

5) Η γνώμη σας για την μουσική βιομηχανία σήμερα;

Η μουσική βιομηχανία έχει καταρρεύσει ο καθένας έχει την δυνατότητα να ακούσει όποιο τραγούδι επιθυμεί σε διάφορους ιστότοπους, δωρεάν. Θεωρώ πως πρέπει να πληρώνουν για να ακούν τα τραγούδια σου προκειμένου να υπάρχουν παραγωγές και να μην επιβαρύνονται οικονομικά τόσο οι καλλιτέχνες. Θεωρείται αναγκαία η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

6) Η άποψη σας για τα talent shows;

Μίλησα κατά καιρούς για αυτό το θέμα και θεωρήθηκα κακός. Προσωπικά δεν θα πήγαινα, αν ήμουν παιδί, να με κρίνουν οι κριτές γιατί και εκείνοι έχουν περάσει από αυτό το σημείο, αλλά το ξέχασαν τώρα που έφτασαν ψηλά. Όσο καλός και αν είσαι σε ένα talent show θα ανακυκλωθείς του χρόνου από έναν αντίστοιχο του επόμενου έτους. Προτείνω, λοιπόν, στα παιδιά να παίζουν σε συγκροτήματα ή μόνοι τους σε club και μαγαζιά και να πηγαίνει κόσμος να τους ακούει. Γενικά, να βγούμε τα σπίτια μας και να μην καθόμαστε στην τηλεόραση. Όλα στην τηλεόραση είναι φτιαχτά.

7) Χαρακτηριστικά σε ανθρώπους που συνεργαστήκατε και σας δυσκόλεψαν;

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ήταν γλυκοί άνθρωποι. Μερικοί ανταγωνιστικοί και  περίεργοι. Δεν πρέπει να το βλέπουν ανταγωνιστικά γιατί στην τέχνη δεν υπάρχει συγκριτικός βαθμός. Άλλωστε η μουσική πρέπει να γυρνάει γύρω από την συγκίνηση.

Τη συνέντευξη πήραν οι μαθήτριες του Α5: Μπίρμπου Ελισάβετ, Πολίτου Ευστρατία και Παναγάκου Ιφιγένεια.

Top