Διακρίσεις μαθητών του Σχολείου μας

ΑΠΟ: 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - Μάι• 05•23

BRABEYSH

Βράβευση της μαθητικής ομάδας του 5ου ΓΕΛ Νίκαιας  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Σύνταξη: Γκουμένι Ζένια , Β5

 

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας Καλογερίδης Μελέτης, Μαργώνη Κάλλια και Στάχτιαρη Μαρία,  συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών στον οποίο  αυτή η μαθητική ομάδα προκρίθηκε καταλαμβάνοντας την 1η  θέση στον τοπικό διαγωνισμό που οργανώθηκε από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 17/12/2022 στο ΕΚΦΕ Πειραιά –Νίκαιας,  ενώ η  βράβευση έγινε στις 29/01/2023. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το πρότυπο σχολείο «Ιωνίδειος» και την τρίτη το ιδιωτικό σχολείο Jean d” Arc.

Συζητήσαμε μαζί τους για τη συγκεκριμένη εμπειρία και επεσήμαναν ότι μέσω αυτού του διαγωνισμού εξοικειώθηκαν αρκετά με τα εργαστήρια φυσικών επιστημών και απέκτησαν πρακτικές γνώσεις στα μαθήματα της Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας. Ιδιαίτερα πολύτιμες γνώσεις ήταν αυτές που απέκτησαν σχετικά με τον τρόπο χρήσης διάφορων οργάνων, τους κανόνες λειτουργίας των εργαστηρίων, τις ιδιότητες πολλών χημικών στοιχείων, τη διαδικασία ογκομέτρησης, τον τρόπο χρήσης πολλών συσκευών.

Πέρα από τις επισκέψεις στα εργαστήρια υπήρξε συνεργασία με άλλους καθηγητές- επιστήμονες. Επισκέφτηκαν το ΕΚΦΕ του 3ου ΓΕΛ Νίκαιας και το τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ, στο οποίο μάλιστα δούλεψαν με μικροσκόπια και παρατήρησαν δομικά χαρακτηριστικά των φυτών.

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι δεξιότητες που ανέπτυξαν μέσω του όλου εγχειρήματος όπως η ομαδικότητα, η διαχείριση του χρόνου, η ακρίβεια στη διεξαγωγή πειραμάτων, η καλλιέργεια προσαρμοστικότητας, η διαχείριση του άγχους.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή  του Διευθυντή κ. Χαρισιάδη , της βιολόγου κ. Χαλάτση,  αλλά και όλων των καθηγητών Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας όπως  της  κ. Λύρα, του κ. Μαλλή ,του  κ. Μασσόπουλου , του κ. Τριαλώνη  που ανέλαβαν την προετοιμασία για το διαγωνισμό αυτό.

Μπράβο στους συμμαθητές μας! Μας έκαναν υπερήφανους. Αιέν αριστεύειν!

——————————————————————————————————————————————

Διάκριση μαθήτριας του 5ου ΓΕΛ Νίκαιας στο 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

 

Η μαθήτρια της Β’ λυκείου Κάλλια Μαργώνη διακρίθηκε στην τρίτη φάση του 19ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας και επιλέχθηκε στην τετράδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Βιολογίας που θα λάβει χώρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Ιούλιο του 2023!!!!

Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές λυκείου από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι εξετάζονται τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε εργαστηριακές ασκήσεις.

Ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια στη συμμαθήτριά μας και καλή επιτυχία στην Ολυμπιάδα με την καλύτερη δυνατή  διάκριση!!!

——————————————————————————————————————————————

Χάλκινο μετάλλιο για το μαθητή του Σχολείου μας Καλυβάκη Νικόλαο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πυγμαχίας Εφήβων –Νεανίδων!!!!

Η Ελλάδα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια!

καλυβ

 

Ο μαθητής της Β ΄τάξης του σχολείου μας Καλυβάκης Νίκος είναι εξαιρετικός αθλητής πυγμαχίας. Συμμετέχο

ντα

ς μάλιστα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πυγμαχίας Εφήβων και Νεανίδων που έγινε το Μάρτιο του 2023 στο Μαυροβούνιο εξασφάλισε χάλκινο μετάλλιο.

Πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εμφάνιση στην κατηγορία των 60 κιλών επικράτησε δίκαια επί του Σέρβου Mosorinski επί του Strahinja στα σημεία με 4-1.

Στον ημιτελικό της κατηγορίας του (60 κιλά) αντιμετώπισε τον Ρώσο Μπιλάλ Ντακάεφ, αγωνίστηκε δυναμικά μέσα στο ρινγκ όμως έχασε με ομόφωνη απόφαση.

Η Εθνικής μας Ομάδα Εφήβων – Νεανίδων γενικότερα θριάμβευσε στην Μπούντβα, στο Μαυροβούνιο, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Πυγμαχίας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, γιατί η Ελληνική Πυγμαχία είναι η ανερχόμενη δύναμη του Αθλήματος.

Οι Έλληνες Αθλητές και οι Αθλήτριες μας κατέκτησαν 5 Μετάλλια, ένα Χρυσό, ένα Ασημένιο και 3 Χάλκινα και πρώτευσαν σε όλες τις κατηγορίες.

Η Ελλάδα αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια με την Άννα Μαρία Τριφύλλη να κατακτά το Χρυσό Μετάλλιο για την χώρα μας και τον τίτλο της Best Fighter της Παγκόσμιας Διοργάνωσης για πρώτη φορά.

Ανδρουλάκη Κάτρα/Α1

Top