BLACKPINK

imagesrgvrg

Οι BLACKPINK είναι τετραμελές γυναικείο νοτιοκορεάτικο μουσικό συγκρότημα. Αποτελείται από την Rosé, την Jennie, την Lisa και την Jisoo. Το τετραμελές γκρουπ, ως πρότζεκτ, προετοιμαζόταν από το 2009 με οντισιόν σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Αρχικά σχεδίαζαν να δημιουργήσουν μια μπάντα με τουλάχιστον επτά μέλη.

Το πρώτο μέλος του γκρουπ που ανακοινώθηκε επίσημα ήταν η Jennie το 2010. Η Jennie (24 ετών) μεγάλωσε στη Νέα Ζηλανδία και μετά μετακόμισε στη Νότια Κορέα. Το δεύτερο μέλος του γκρουπ ήταν η Lisa (22 ετών), το μόνο κορίτσι που ξεχώρισε από 4.000 συμμετοχές που είχαν από την Ταϊλάνδη. Η Jisso (25 ετών) ήταν η τρίτη επιλαχούσα, που ξεκίνησε την εκπαίδευσή της για το πρότζεκτ από το 2011. Τέλος, η Rosé έγινε το τέταρτο μέλος μετά από οντισιόν που έγιναν στην Αυστραλία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Το συγκρότημα έκανε το ντεμπούτο του στις 8 Αυγούστου του 2016 με το άλμπουμ «Square One» που περιέχει το τραγούδι «Whistle» το πρώτο τους τραγούδι στη Νοτιά Κορέα και το τραγούδι «Boombayah», ενώ το πιο νέο τους τραγούδι μέχρι τώρα είναι το «The Girls «. Το συγκρότημα έχει αρκετά άλμπουμ που περιέχουν συνολικά 48 τραγούδια.  Είναι το μόνο κορεάτικο γυναικείο γκρουπ που έχει ανέβει τόσο ψηλά στα τσαρτ του Billboard 100, με το «Ice Cream» στη θέση 13, ενώ ένα από τα άλμπουμ τους βρέθηκε στο Νο2 του Billboard 200. Το «How you like that» είναι το πρώτο σινγκλ που έκανε ρεκόρ ως το κομμάτι με τα περισσότερα views μέσα σε 24 ώρες από την κυκλοφορία του, σπάζοντας τρία ρεκόρ και δημιουργώντας δυο παγκόσμια ρεκόρ Guinness. Έχουν τα περισσότερα κομμάτια στο Top 40 των βρετανικών τσαρτ για γκρουπ από την Κορέα, ξεπερνούν ακόμη και τους BTS. Το κομμάτι τους «Ddu-Du Ddu-Du» έχει τα περισσότερα views στο YouTube, ενώ τρία κομμάτια τους έχουν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο views

Το διαφορετικό background των τεσσάρων μελών και ο διεθνής χαρακτήρας του γκρουπ κάνει τις Blackpink τόσο ιδιαίτερο συγκρότημα, πάντα για τα δεδομένα της Κ-pop.

9 Σχόλια

Υποβολή απάντησης