PUPPY MILLS, η ντροπή της ανθρωπότητας

ΑΠΟ: ΛΟΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Φεβ• 24•15

Τα puppy mills, με απλά λόγια είναι «εργοστάσια» παραγωγής κουταβιών. Χώροι που δεν πληρούν καμία υγειονομική ή φιλοζωική λογική. Εκατοντάδες σκυλάκια ζούν μέσα σε μικροσκοπικά κλουβιά συνήθως υπερυψωμένα κια με πάτωμα από μεταλλικό πλέγμα για να πέφτουν κάτω οι ακαθαρσίες. Τρέφονται ελάχιστα και με τη χειρότερη τροφή, συνήθως υπολείμματα, ψωμιά κ.λ.π. Πολλές ώρες δεν έχουν καν νερό, δεν βγαίνουν βόλτα και δεν κινούνται, δεν έχουν καμία αγάπη και κοινωνικοποίηση και γενικά ζουν σε συνθήκες που δύσκολα μπορείτε να αντιληφθείτε.

Τα κουτάβια απομακρύνονται από τη μητέρα τους μετά από ελάχιστες εβδομάδες και αρχίζουν να μοιράζονται σε διάφορες χώρες.

Τα κουτάβια αυτά καταλήγουν σε pet shops όπουν πωλούνται σαν καθαρόαιμα, δεν έχουν γνήσιο pedigree και φυσικά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα που χειροτερεύουν από τη διανομή τους στις γνωστές γυάλινες γυάλες.

Φανταζόμαστε από τα παραπάνω ότι είναι φανερό τι πρέπει να κάνουμε για να περιορίσουμε τη μάστιγα των puppy mills.

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι κάθε άνθρωπος θα κάνει το χρέος του εάν καταγγείλει άμεσα την παρουσία κάποιου Puppy mill στη περιοχή του. Αν συμβεί κάτι τέτοιο μπορείτε να το καταγγείλετε στη φιλοζωική, αστυνομία και σε οποιοδήποτε σχετικό σύλλογο.

Συντάκτης: Δημήτρης Σ. (ΣΤ2, 2ο Δ.Σ. ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ)

 

Σχολιάστε

Top