Κέικ λαδιού με γιαούρτι

 κεικ λαδιού

Συστατικά

  • 3 αυγά, μεσαία
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 170 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ 10×30 εκ. και ψήνουμε 50 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Απλώνουμε το γιαούρτι με ένα κουτάλι πάνω στο κέικ, προσθέτουμε το μέλι, τα καρύδια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης