Κέικ λαδιού με γιαούρτι
Συστατικά
- 3 αυγά, μεσαία
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 170 γρ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ 10×30 εκ. και ψήνουμε 50 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Απλώνουμε το γιαούρτι με ένα κουτάλι πάνω στο κέικ, προσθέτουμε το μέλι, τα καρύδια, το ξύσμα από το πορτοκάλι, φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

