Μπανόφι

ΥΛΙΚΑ

250 γραμμάρια μπισκότα (θρυμματισμένα)

230 γραμμάρια βούτυρο

(110 γραμμάρια + 120 γραμμάρια χωριστά)

100 γραμμάρια ζάχαρη

400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα

(1 κουτί)

3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες.

Σοκολάτα σε νιφάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε τα 110 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως . Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκ. περίπου . Το απλώνετε ομοιόμορφα (πετώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώσει . Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (120 γρ.) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λ., ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο. Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνες και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί. Τέλος ρίχνετε από πάνω νιφάδες σοκολάτας.

Επιμέλεια άρθρου: Νικολέτα Γαβρά

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης