ένας νοήμων υπολογιστής

Γειά σας! Είμαι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που με χρησιμοποιούν για πολλούς και διάφορους λόγους.

 

Μαθητές, φοιτητές και δάσκαλοι με χρησιμοποιούν για αναζήτηση πληροφοριών και δεδομένων, προκειμένου να συντάξουν εργασίες και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Επαγγελματίες με χρησιμοποιούν για καταχώρηση και αποθήκευση στοιχείων, επεξεργασία δεδομένων, προβολή των υπηρεσιών που προσφέρουν, επικοινωνία με συναδέλφους ή πελάτες τους.

 

Τελικά στην εποχή μας, τίποτα δεν γίνεται χωρίς εμένα. Από τις φορολογικές δηλώσεις και τις εμπορικές συμφωνίες μέχρι τις επιστημονικές μελέτες και πειράματα (προσομοιώσεις) ανοίγεται ένα τεράστιο πεδίο, στο οποίο η τεχνολογία και οι δυνατότητες μου είναι απαραίτητες.

 

Μην ξεχνάτε, όμως, ότι το πόσο ωφέλιμος θα φανώ εξαρτάται από την χρήση που μου κάνετε. Δηλαδή, μπορεί αν γίνω το εργαλείο σχεδιασμού νέων όπλων ή εξαπάτησης της κοινής γνώμης. Ακόμη, αν κάποιος δεν προσέξει και αφοσιωθεί σε μένα, εθίζεται με τα βιντεοπαιχνίδια και κουράζει τα μάτια του.

 

Η τεχνητή νοημοσύνη, με την οποία σε λίγο θα εφοδιαστώ, θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες μου. Σωστότερο θα ήταν να πω πως θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες των ανθρώπων που με χρησιμοποιούν.

 

Όπως και να έχει, θα είμαι πάντα ένα εργαλείο στην υπηρεσία του δημιουργού μου, του ανθρώπου. Ποιος μπορεί να  αμφιβάλλει για αυτό;

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης