αθλητικές υποδομές

Η επιτυχία στον αθλητισμό είναι υποκειμενική έννοια. Επιτυχία για έναν αθλητή είναι να διακριθεί ως κορυφαίος, να βελτιώσει τις επιδόσεις του ή απλά και μόνο να αισθανθεί τη συγκίνηση του παιχνιδιού; Επιτυχία για μια ομάδα είναι να κατακτά πρωταθλήματα, να προσφέρει θέμα ή να πετυχαίνει θετικό οικονομικό απολογισμό;

 

Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη υποδομών-φυτωρίων νέων παικτών μόνο χρήσιμη μπορεί αν είναι για μια ομάδα. Δαπανώντας ένα ποσό που αντιστοιχεί σε ένα μικρό ποσοστό των χρημάτων που διαθέτει για μεταγραφές, επενδύει στο μέλλον. Οι παίκτες που ενδεχομένως θα αναδειχθούν από τις ακαδημίες μπορεί να αποκτήσουν μεγάλη αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και να φέρουν πολλά χρήματα στο ταμείο του συλλόγου. Αλλά και αν δεν τους ζητήσουν οι κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας και της Αγγλίας, πάλι θα προσφέρουν υπηρεσία στο σύλλογο που τους ανέδειξε.

 

Από την πλευρά των νεαρών παικτών, η ενασχόληση με τον αθλητισμό επίσης είναι ωφέλιμη. Πέρα από την χαρά του παιχνιδιού και την προοπτική μιας μελλοντικής επαγγελματικής αποκατάστασης, απομακρύνει από την καθιστική ζωή, δίνει κίνητρα, βοηθά στη διαμόρφωση στόχων, προσφέρει εμπειρίες.

 

Όλα αυτά, όμως, ισχύουν, όσο ο νεαρός αθλητής αγαπά την ομάδα του με ανιδιοτέλεια και την αντιλαμβάνεται ως ίνδαλμα. Αυτό, όμως, ισχύει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και πολύ λιγότερο στον επαγγελματικό. Ασφαλώς και υπάρχουν παίκτες που υπογράφοντας συμβόλαιο με την ομάδα στην οποία «διαπαιδαγωγήθηκαν» αθλητικά συνεχίζουν να αισθάνονται το ψυχικό δέσιμο με αυτή. Σε αυτή την περίπτωση η αγάπη για τον σύλλογο μπορεί να συνυπάρχει με την προσπάθεια για την ικανοποίηση των οικονομικών απαιτήσεων.

 

Το δίλημμα, πάντως, για τις ομάδες που πρωταγωνιστούν είναι: παίκτες ιδιαίτερα υψηλών δυνατοτήτων, αποκτημένοι με μεταγραφή και με κόστος επίσης ιδιαίτερα υψηλό ή παίκτες γεννημένοι από τα φυτώρια της ομάδας και οι οποίοι, ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων τους, αισθάνονται σαν οικογένεια την ομάδα στην οποία αγωνίζονται;

 

ΠΗΓΕΣ:

https://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/261869.html

https://www.kathimerini.gr/columns/562780165/mporoysia-ntortmoynt-pari-sen-zermen-oi-dyo-opseis-toy-idioy-nomismatos/
ΑΓΓΕΛΟΣ,ΠΑΥΛΟΣ,ΒΑΣΙΑ ΧΡΥΣΑΦΗ 18ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης