πόσο δίκιο είχες, Ινδιάνε μου!

Αγαπητέ Ινδιάνε Σιάτλ,

 

Τόσα χρόνια μετά το γράμμα σου στον πρόεδρο των ΗΠΑ Φραγκλίνο Πηρς δεν γνωρίζω πού μπορεί να βρίσκεσαι. Ωστόσο, εγώ θέλω να σου πω τις σκέψεις μου, για να τις ακούσουν όσοι σκέφτονται σαν εσένα.

 

Πρώτα, όμως, να σε ρωτήσω για την ομάδα σου, το Σιάτλ; Τι θα γίνει; Πότε θα διεκδικήσετε πρωτάθλημα στο αμερικάνικο πρωτάθλημα μπάσκετ;

 

Και τώρα, ας πάμε στα δικά μας. Ινδιάνε, συγγνώμη που θα σου το πω, αλλά έπεσες έξω στις προβλέψεις σου: η ρύπανση του περιβάλλοντος δεν είναι τόσο μεγάλη όσο προέβλεπες. Είναι ακόμα μεγαλύτερη!

 

Τρύπα του όζοντος, όξινη βροχή, φαινόμενο του θερμοκηπίου, σού λένε τίποτα ή σου είναι παντελώς άγνωστα; Δεν σε άκουσα, είπες τίποτα; Λοιπόν, αν τα παραπάνω τα ακούς για πρώτη φορά και δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται, θα σου μερικά απλούστερα: φυτοφάρμακα, χημικές ουσίες, καύση ορυκτών καυσίμων.

 

Τι; Και πάλι δεν καταλαβαίνεις; Άνοδος της θερμοκρασίας, ακραία καιρικά φαινόμενα, εξάντληση φυσικών πόρων, αυτά πιστεύω να μπορείς να τα καταλάβεις.

Λοιπόν, το ανθρώπινο είδος είναι κυρίαρχος του πλανήτη και η φύση αποτελεί ιδιοκτησία του, άρα μπορεί να την εκμεταλλεύεται όσο θέλει. Άλλωστε, τι είναι πιο σημαντικό: να έχουμε ανέσεις και πολυτέλειες ή καθαρό αέρα και νερό;

Έτσι είναι, Ινδιάνε μου. Και αν θέλουν, όσοι συμμερίζονται τις απόψεις σου, ας ανοίξουν και κανένα λεξικό, για να διαβάσουν τι σημαίνει η λέξη «πρόοδος».

Με εκτίμηση,

Οι μαθητές του 18ου Γυμνασίου Αθηνών

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

Indianos_Siatl

Πηγή φωτογραφίας: https://media.ellinikahoaxes.gr/uploads/2014/10/chiefseattle.jpg

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης