Φιλία μιας ζωής!!!

Με αφορμή τον εορτασμό φέτος των 100 χρόνων από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρή και της Άλκης Ζέη, τις θυμόμαστε και τις δύο,  γιατί εκτός από το σημαντικό τους συγγραφικό έργο, αποτελούν και ένα παράδειγμα γνήσιας φιλίας για εμάς.

Πολύ βαθιά υπήρξε  η φιλία  ανάμεσα στη Ζωρζ Σαρή και στην Άλκη Ζέη. Γνωρίστηκαν  σε ηλικία 12 ετών και έμειναν αγαπημένες φίλες μέχρι το τέλος. Λόγω αυτής της φιλίας, η Ζωρζ Σαρή έγραψε το βιβλίο «Ε.Π.», που πάει να πει Ενωμένες Πάντα. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δηλώσει το πόσο δεμένες ήτανε.

Ο  «Γιωργάκης» και το «Κούλι». Έτσι αποκαλούσαν η μία την άλλη. Ο Γιωργάκης (Ζωρζ Σαρή ) και το Κούλι  (Άλκη Ζέη) έζησαν μαζί από τα παιδικά τους χρόνια και δημιούργησαν μια φιλική σχέση , η οποία ήταν σχέση ζωής και για τις δύο. Γεννημένες την ίδια χρονιά(1923) μεγάλωσαν μαζί και ασχολήθηκαν και οι δύο με τη συγγραφή έργων παιδικής λογοτεχνίας. Παρόλο που ήταν αχώριστες στη ζωή, τις χώρισε ο θάνατος, αφού πρώτη πέθανε η Ζωρζ Σαρρή  το 2012, και μερικά χρόνια αργότερα η Άλκη Ζέη, το 2020. Ήταν τόσο δυνατή η φιλία τους, που η Άλκη Ζέη δήλωσε κάποτε ότι το καλύτερο θα ήταν να φύγουν και δύο  μαζί από τη ζωή, γιατί «θα ήταν δύσκολα για όποια έμενε πίσω από τις δύο»

Αγάπη Βαμβακά

Νίκη Βασιλειάδη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης