Είσαι όντως ικανός να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι;

Στη σημερινή εποχή πολλοί άνθρωποι θέλουν να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι για συντροφιά και παρέα. Όμως δεν ξέρουν πως αυτό το σκυλάκι χρειάζεται φροντίδα, αγάπη, παιχνίδι και χρήματα, για να του προσφέρεις αυτά που  χρειάζεται.

Ο σκύλος είναι ένα κατοικίδιο το οποίο χρειάζεται τα περισσότερα χρήματα, για να το φροντίσεις.  Καταρχάς πρέπει να του αγοράζεις φαγητό, ώστε να μην μείνει νηστικό. Επίσης πρέπει να του αγοράσεις διάφορα παιχνίδια, για να παίζει αλλά και ρούχα για τους κρύους χειμώνες.

Επιπλέον κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι η καθαριότητα του σκύλου. Πρέπει οπωσδήποτε ο ιδιοκτήτης του να το πηγαίνει στο κομμωτήριο σκύλων, ώστε να είναι καθαρό. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης  δεν θέλει ή δεν μπορεί να το πάει στο κομμωτήριο σκύλων, τότε πρέπει να αγοράσει τα κατάλληλα αφρόλουτρα και σαμπουάν, για να το πλένει μόνος του στο σπίτι. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να πλυθεί και να καθαριστεί. Τέλος το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία του. Επιβάλλεται το ότι χρειάζεται να το πάει στο κτηνιατρείο  και να πραγματοποιηθούν όλα τα απαραίτητα εμβόλια.

Εκτός από όλα τα παραπάνω το σκυλάκι έχει ανάγκη από προσοχή και αγάπη. Πολλοί άνθρωποι τα υιοθετούν, αλλά δεν τους δίνουν προσοχή και αγάπη. Τα παρατάνε όλη μέρα μόνα τους σε ένα σπίτι, δεν παίζουν μαζί τους και δεν τα πηγαίνουν βόλτα. Ή επίσης πολλοί τα βαριούνται μετά από λίγο και τα παρατάνε μόνα τους στον δρόμο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να έχουν σκυλί!  Κανονικά το σκυλάκι χρειάζεται δύο με τρείς φορές την ημέρα βόλτα. Επιπροσθέτως, πρέπει να έχουν χρόνο οι ιδιοκτήτες να παίζουν μαζί τους αλλά και να περνάνε χρόνο μαζί τους. Εάν δεν κάνουν αυτά τα τρία πράγματα, τότε ποιος ο λόγος να έχουν σκύλο;

Στέλλα Κουρουβακάλη, Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης