12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας: Η ομάδα Digital Art παρουσιάζει την εφαρμογή για κινητά «CIAO ROMA»

IMG_4318

Το σχολείο μας, για άλλη χρονιά, συμμετείχε στο 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας μ” ένα πολύ πρωτότυπο έργο, δημιούργημα της ομάδας DIGITAL ART, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Digital Art: Η ζωή μέσα από τις ψηφιακές τέχνες»

Δύο (2) ημέρες μετά την παρουσίαση των συνολικών δράσεων της ομάδας μας στο Made by School 2023 – Παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2023 (Τετάρτη 3/5/2023) είχε έρθει η ώρα να προβάλλουμε και την πιο ψηφιακή πλευρά της ομάδας μας και συγκεκριμένα, κυρίως, την εφαρμογή «CIAO ROMA«.

Την Παρασκευή 5/5/2023 λοιπόν η ομάδα μας, μαζί πια και με την υπόλοιπη Β” τάξη, που θέλησε να έρθει μαζί μας, για να την στηρίξει την προσπάθειά μας, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη και παρουσίαση έργου στο 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, στους χώρους του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Η τουριστική εφαρμογή για κινητά “Ciao Roma”, σχεδιασμένη στο προγραμματιστικό περιβάλλον App Inventor 2, είχε πια ολοκληρωθεί και είχε ήδη ανέβει η 1η δοκιμαστική (beta) έκδοσή της στο ομώνυμο google site. Από κει, ο κάθε μελλοντικός επισκέπτης της πρωτεύουσας της Ιταλίας θα μπορούσε να την κατεβάσει και να την εγκαταστήσει στο κινητό του.

Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ιταλίας, δεκατρία (13) στον αριθμό μπορούν να είναι πια διαθέσιμα στο κινητό. Κείμενα, εικόνες, χάρτες, όλα διαθέσιμα δωρεάν σε μία εφαρμογή για το adroid κινητό σας. Το πιο σημαντικό όμως για εμάς, εκτός από τις τουριστικές πληροφορίες που προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στον αρχάριο ταξιδιώτη, είναι ότι η εφαρμογή Ciao Roma σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί κι από άτομα με προβλήματα όρασης.

Η προσπάθειά μας να συμπεριλάβουμε κι άτομα που πιθανόν δεν μπορούν να διαβάσουν τα κείμενα, με ευκολία ή καθόλου, και να περιηγηθούν στο μενού ήταν ο μεγάλος μας στόχος κι έγινε πραγματικότητα με τη χρήση αισθητήρων και… με πολύ κόπο. Σίγουρα, o προγραμματισμός της εφαρμογής μας στο κομμάτι της συμπερίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης μπορεί να βελτιωθεί πιθανόν σε κάποια σημεία, αλλά γι” αυτό και είναι beta έκδοση, δηλαδή δοκιμαστική. Θεωρούμε, όμως, ότι τουλάχιστον είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα που μπορεί να εμπνεύσει κι άλλους μικρούς ή/και μεγάλους προγραμματιστές εφαρμογών για να συμπεριλάβουν κι εκείνοι ανθρώπους με διάφορα προβλήματα μάθησης και επικοινωνίας ή ακόμα και εκπαιδευτικούς που αναζητούν ιδέες, για να προσαρμόσουν το μάθημά τους στις νέες τεχνολογίες, δίνοντας πρόσβαση και στα άτομα με ιδιαιτερότητες στην μάθηση.

Την εφαρμογή θα την βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα:

Ιστοσελίδα εφαρμογής, download, οδηγίες ➡ Ιστοσελίδα Ciao Roma

Επίσης, μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την παρουσίασή μας στο 12ο Μαθητικό Ψηφιακό Φεστιβάλ Δημιουργίας

Digital Art – Παρουσίαση 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας – YouTube

Ελπίζουμε να σας αρέσει…

- Digital Art -

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης