Φωτογραφική εξόρμηση στη Ρώμη

Rome1

Ήταν ένα ξημέρωμα στις 4:00 π.μ. όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης’, για να ξεκινήσει το ταξίδι μας με προορισμό τη Ρώμη. Οι πτήσεις μας ήταν πολύ ευχάριστες κι ο ενθουσιασμός μας ήταν στα ύψη.

Θυμούμενοι όλες αυτές τις μαγευτικές εμπειρίες που ζήσαμε, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε ένα «ημερολόγιο» του ταξιδιού μας.

Είστε έτοιμοι;

Ξεκινάμε…

Αποβιβαστήκαμε στη Ρώμη μετά από ένα τρίωρο (3) ταξίδι. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο όπου μας περίμεναν εργαζόμενοι ιδιαίτερα εξυπηρετικοί και φιλόξενοι. Λίγο αργότερα, αφού τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια, φύγαμε απ” το ξενοδοχείο και κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο της Ρώμης.

Rome

 

Πρώτα επισκεφτήκαμε την εκθαμβωτική Fontana Di Trevi και βγάλαμε πολλές φωτογραφίες. Μετά φάγαμε στο ‘That’s Amore’ υπέροχη πίτσα και ζυμαρικά, το κλασικό ιταλικό φαγητό που επιλέγει η πλειοψηφία των τουριστών. Η βόλτα στα στενάκια της Ρώμης κατέληξε στο αιώνιο Πάνθεον και συνεχίστηκε στις πλατείες Navona και Venezia όπου υπάρχει και το τεράστιο μνημείο του Emmanuelle Vittoriano. Η μέρα ολοκληρώθηκε στην μποέμ, συνοικία Τραστέβερε, όπου κι εμείς καθίσαμε σε ένα όμορφο μαγαζάκι, για απολαύσουμε λιχουδιές.

EMANOUELE1

Το επόμενο πρωί ξυπνήσαμε στις 8:00 π.μ. και κατεβήκαμε για πρωινό. Αναχωρήσαμε απ” το ξενοδοχείο μία ώρα αργότερα για την εκκλησία Τρινιτά ντέι Μόντι, στην κορυφή της Σκαλινάτα. Ήμασταν αρκετά τυχεροί, αφού πήγαμε την ώρα της λειτουργίας και ήμασταν πραγματικά εκστασιασμένοι από την χορωδία και την αρμονία της. Μετά το τέλος της λειτουργίας επισκεφτήκαμε την πλατεία Popolo, αφού περάσαμε από τη Via Condotti, όπου αφιερώσαμε λίγο χρόνο εξερευνώντας τα μαγαζιά. Όταν τελειώσαμε την βόλτα μας πήραμε το λεωφορείο για την Πόλη του Βατικανού.

VATICAN_CITY

Το Μουσείο του Βατικανού ήταν πραγματικά τεράστιο και ήταν δύσκολο για εμάς, στις λίγες ώρες που είχαμε, να το εξερευνήσουμε όλο με σχετική άνεση, αλλά ήταν τόσο όμορφο που δεν σκεφτήκαμε την κούραση ούτε λεπτό. Όταν ήταν ώρα να φύγουμε, μετακινηθήκαμε προς την Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Καθίσαμε εκεί αρκετή ώρα. Η εκκλησία ήταν πραγματικά εκθαμβωτική. Όταν φύγαμε από εκεί αφιερώσαμε λίγο χρόνο σε κάποια ψώνια και σε εύρεση φαγητού. Τελικά πήραμε το λεωφορείο και πάλι για την γραφικότατη, γεμάτη νέο κόσμο Trastevere. Όταν φτάσαμε καθίσαμε σε ένα πολύ όμορφο εστιατόριο με πολύ εξυπηρετικούς και φιλικούς εργαζομένους. Γελάσαμε και μιλήσαμε τόσο πολύ! Φεύγοντας από το εστιατόριο, στον δρόμο προς τη στάση του λεωφορείου, κάναμε μία στάση για παγωτό και πήραμε το λεωφορείο για να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο.

colosseum

Την τρίτη (3η) μέρα επισκεφτήκαμε ένα από τα πιο γνωστά μνημεία της Ρώμης. Το Κολοσσαίο καθώς και την Ρωμαϊκή Αγορά. Βγάλαμε φωτογραφίες εξωτερικά και εσωτερικά τόσο στο Κολοσσαίο, όσο και στη Ρωμαϊκή Αγορά. Μείναμε άφωνοι από τον πολιτισμό των αρχαίων Ρωμαίων και την ομορφιά των μνημείων. Όταν φύγαμε από την ιστορική περιοχή του Κολοσσαίου και της Αρχαίας Αγοράς κατευθυνθήκαμε προς τη Fontana di Trevi για πίτσα και παγωτό. Καθίσαμε για λίγο μπροστά από το σιντριβάνι για τελευταία φορά. Θέλαμε να μας μείνει αυτή η εικόνα αποτυπωμένη στη μνήμη μας.

Στη συνέχεια ξεκινήσαμε για την αγορά. Περπατήσαμε σε ωραίους δρόμους, στον ελεύθερό μας χρόνο ψωνίσαμε, παρακολουθήσαμε χορευτικά
συγκροτήματα και όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο καθίσαμε όλοι μαζί συζητώντας για την εμπειρία και τα ενδιαφέροντά μας στο καφέ του ξενοδοχείου.

THATSAMORE

Την επόμενη μέρα, ξυπνήσαμε νωρίς για να πάμε στο αεροδρόμιο.
Τρεις ώρες μετά την επίβασή μας φτάσαμε στο Ηράκλειο γεμάτοι εμπειρίες, αναμνήσεις και εικόνες που θα μας μείνουν για μια ζωή αναλλοίωτες στη μνήμη μας!
Ti amo Roma <3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης