Τουριστικά Αξιοθέατα

Αγαπητοί συμμαθητές και συμμαθήτριες,

Σήμερα, θα σας αναφέρουμε κάποια από τα τουριστικά αξιοθέατα της Πόλης Σερρών  για τα οποία αξίζει να επισκεφτείτε. Αρχικά ,τα δημοφιλέστερα και καλύτερα μέρη  που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί  στην Σέρρες είναι η αρχαία αμφίπολη,το σιδηρόκαστρο,το σπήλαιο της αλιστράτης και  το οχυρό ρούπελ.

Αρχικά, η αρχαία αμφίπολη είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Σερρών.Αποτελεί, έναν αρχαιολογικό χώρο στον οποίο έχουν γίνει ανασκαφές και έχουν ανακαλυφθεί πολλά ευρήματα και μνημεία. Επίσης, πρόσφατα εγκαινιάστηκε το νέο αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής.Το 2014 έγιναν ανασκαφές και αποκάλυψαν έναν μοναδικό τάφο ο οποίος δεν ήταν όμοιος με κανέναν άλλο ταφικό μνημείο.Το σιδηρόκαστρο,είναι ένα εξίσου πολύ ωραίο μέρος για να επισκεφθείς.Τα δύο πιο φημισμένα μνημεία είναι το βυζαντινό κάστρο και τα ιαματικά λουτρά. Τα λουτρά βρίσκονται εφτά χιλιόμετρα έξω από το σιδηρόκαστρο  με πανέμορφη θέα.

Εικόνα1Εικόνα2

Εκτός από τα προαναφερόμενα τουριστικά αξιοθέατα, αξίζει να γίνει αναφορά στα μουσεία που βρίσκονται στην πόλη μας και το Οχυρό Ρούπελ.Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το λαογραφικό μουσείο Σαρακατσάνων στο οποίο παρουσιάζονται στοιχεία και αντικείμενα για τον τρόπο ζωής των Σαρακατσάνων.Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας  όπου στο μουσείο αυτό είναι σχεδόν όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιφερειακής ενότητας Σερρών.Το Οχυρό Ρούπελ  είναι  ανοιχτό και απεικονίζει μαχητές-στρατιώτες του ελληνικού στρατού. Ακόμη, υπάρχει ένα μικρό μουσείο και πιο πέρα το παρατηρητήριο αλλά και μνημείο για τους νεκρούς που πέθαναν στην μάχη που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου.

Εικόνα3Εικόνα4

Τέλος, τα αξιοθέατα αυτά είναι πολύ σημαντικά για την πόλη των Σερρών καθώς από αυτά βασίζεται οι τουριστική μας οικονομία.Για αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει να διατηρούμε αυτά τα τόσο ωραία αξιοθέατα αλλά και να επενδύουμε σε αυτά για την σωστή συντήρηση τους.

Σας ευχαριστώ  για την προσοχή σας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης