ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

αειφόρος ανάπτυξη

Αναμφισβήτητη είναι η σημασία του περιβάλλοντος για όλους εμάς, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρχει ζωή στο πλανήτη μας. Δυστυχώς, όμως, στην εποχή μας η πλειοψηφία των ανθρώπων αδιαφορεί, συμπεριφέρεται απερίσκεπτα και δεν φροντίζει για το περιβάλλον. Για τον παραπάνω λόγο θα πρέπει όλοι, πολιτεία και κάθε πολίτης χωριστά, να ευαισθητοποιηθούμε και να δράσουμε αποφασιστικά για ένα υγιές περιβάλλον, το οποίο δικαιούμαστε. Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε την αειφόρο ανάπτυξη, δηλαδή την προσπάθεια που γίνεται από την πολιτεία να πετύχει την ανάπτυξη χωρίς να εξαντλεί τους φυσικούς πόρους του πλανήτη από την μία και από την άλλη να προφυλάσσει κάθε μορφή ζωής πάνω στη γη.

    Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι η αλλαγή που παρατηρείται στο κλίμα, η οποία προκαλεί ανυπολόγιστες επιπτώσεις στη ζωή μας. Μια λύση που δίνει η πολιτεία στο παραπάνω πρόβλημα είναι η μείωση εκπομπών των << αερίων θερμοκηπίου>>, επειδή σε αυτά οφείλεται η υπερθέρμανση του πλανήτη. Ένα τέτοιο αέριο είναι το διοξείδιο του άνθρακα και η Ε.Ε αγωνίζεται για την μείωση των εκπομπών (CO2).

   Εκτός, όμως, από τα παραπάνω πρέπει και εμείς οι ίδιοι να σεβόμαστε το περιβάλλον, να μην πετάμε σκουπίδια αλλά, αντιθέτως, να τα μαζεύουμε, να μην σπαταλάμε άσκοπα ενέργεια και να συμμετέχουμε σε δενδροφυτεύσεις και σε προσπάθειες ανακύκλωσης.

Προστατεύστε το περιβάλλον για να σας προστατέψει και αυτό!

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!!!

Σχολιάστε

Top