Τοξοβολία

darts

 

             Τι είναι η τοξοβολία..;

Η τοξοβολία καταρχάς είναι ένα Ολυμπιακό Άθλημα και δεν είναι τόσο απλό όσο πολλοί ίσως νομίζουμε… Για παράδειγμα για να πάρει κάποιος μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες τοξοβολίας πρέπει να έχει και το κατάλληλο τόξο. Αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα ολυμπιακά και στα σύνθετα. Στους αγώνες παίρνουν μέρος οι αθλητές μόνο με το ολυμπιακό τόξο. Επίσης, προκειμένου να γίνουν οι αγώνες όσο πιο δίκαιοι γίνεται υπάρχουν κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των αθλητών. Βάσει αυτής της ηλικίας και το είδος του αγώνα, ορίζεται και η απόσταση που θα δυσκολέψει τους ανταγωνιζόμενους.  Συνήθως η επίσημη απόσταση στους (Ολυμπιακούς Αγώνες πάντα) είναι τα 70 μέτρα. Φυσικά οι γυναίκες δεν θα μπορουσαν να μπουν στην ίδια κατηγορία με τους άνδρες και για αυτό οι κανονισμοί χωρίζουν τα δύο φύλα. Στις γυναίκες οι επίσημες αποστάσεις είναι: 70, 60, 50 και 30 μέτρα. Αντιθέτως για του άνδρες οι αποστάσεις είναι: 90, 70, 50 και 30 μέτρα. Επιπλέον ο στόχος στον οποίο καρφώνονται τα βέλη κάθε βολής, έχει σχήμα κυκλικό και αποτελείται από δέκα κύκλους πέντε διαφορετικών χρωμάτων (άσπρο, μαύρο, μπλε, κόκκινο, κίτρινο) από έξω προς τα μέσα. Η εικόνα αυτή θα βοηθήσει να καταλάβετε.

στοχος

            Μια ιδέα για τον εξοπλισμό…

    Αυτά τα δύο διαφορετικά τόξα είναι και τα δύο κατάλληλα για χρήση όμως αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικά ήδη γούστων για το κάθε άτομο που έχει ένα μικρό πάθος με την τοξοβολία.

τοξο1τοξο2

 

 Το αριστερό τόξο ονομάζεται RagimImpalaDeluxe 41S. Το δεξί είναι ένα απλό φτιαγμένο με πολύ προσοχή και μεράκι για να μοιάζει με τα παραδοσιακά. Βέβαια υπάρχουν και πολλά άλλα είδη από αυτά τα καμπυλόμορφα τόξα που θα μπορούσε κανείς να βρει στο Internet. Πραγματικά για όσους έχουν αυτό το πάθος αξίζει στ’ αλήθεια να ασχοληθούν.

 

Σχολιάστε

Top